1 έτους τα μοναδικά εννιάδυμα του κόσμου: 5 κορίτσια & 4 αγόρια γέννησε η 26χρονη μητέρα - πώς πέρασε ο πρώτος χρόνος (βίντεο)

Το ζευγάρι έχει ακόμα μια κόρη, 3 ετών

Τέσσερα αγόρια και πέντε κορίτσια έφερε πριν ένα χρόνο στο κόσμο η 26χρονη μητέρα από το Μαλί, με τα εννιάδυμα να γιορτάζουν αυτή την εβδομάδα τα πρώτα τους γενέθλια.

Η Halima Cissé και ο σύζυγός τους Abdelkader Arby καλωσόρισαν τα εννέα μωρά τους στο Μαρόκο στις 4 Μαΐου 2021. Τώρα τα παιδιά - που έφτασαν στις 30 εβδομάδες και εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τη φροντίδα της κλινικής όπου γεννήθηκαν - είναι όλα καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας τους στο BBC Afrique την Τετάρτη.

«Μπουσουλάνε όλα αυτή τη στιγμή. Κάποια στέκονται όρθια και μπορούν ακόμη και να περπατήσουν αν κρατηθούν από κάτι» πρόσθεσε ακόμα για τα βρέφη: τις κόρες τους Kadidia, Fatouma, Hawa, Adama και Oumou και τους γιους τους Mohammed VI, Oumar, Elhadji και Bah.

Τα σημειωθεί ότι τα εννιάδυμα είχαν καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες, όταν ήρθαν στον κόσμο αφού είναι τα  περισσότερα βρέφη που γεννήθηκαν σε μια γέννα και που κατάφεραν να επιζήσουν όλα.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχαν τα οκτώ παιδιά της «Octomom» Nadya Suleman.

Αν και ο πατέρας τους, σύμφωνα με το People παραδέχτηκε ότι η φροντίδα εννέα μωρών μπορεί να είναι «κουραστική», είπε ότι όλα μπορούν να γίνουν, όταν οι γονείς σκέφτονται πόσο τυχεροί είναι για την υγεία των παιδιών τους.

Το ζευγάρι έχει ακόμα μια κόρη 3 ετών, την Souda, «Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι υπέροχο» πρόσθεσε ο Abdelkader Arby.

Η 26χρονη σήμερα μητέρα  μεταφέρθηκε σε μια κλινική στο Μαρόκο λίγο πριν τη γέννηση των μωρών της, ανακοίνωσε η Δρ Φάντα Σίμπι, υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης του Μάλι, σε δήλωση της πέρυσι. Εκείνη την εποχή, οι γιατροί πίστευαν ότι περίμενε μόνο επτά παιδιά.

«Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε την έκπληξή μας όταν ανακαλύψαμε εννέα από αυτά κατά τη γέννα», είπε ο Δρ. Youssef Alaoui της κλινικής Casablanca Ain Borja κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Today πέρυσι.

«Ευτυχώς αυτό δεν μας πείραξε, αφού έχουμε μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες αναζωογόνησης νεογνών στο Μαρόκο», πρόσθεσε ο Alaoui. «Οι ομάδες μας ήταν έτοιμες να καλωσορίσουν αυτά τα παιδιά στον κόσμο και μπορούσαν να τα αντιμετωπίσουν με τις καλύτερες συνθήκες».

Ο σύζυγος, ο οποίος είναι  αξιωματικός του στρατού του Μάλι, όταν γεννήθηκαν τα μωράκια βρισκόταν στο σπίτι για να φροντίσει την μεγαλύτερή τους κόρη. Τελικά κατάφερε να επανενωθεί με την οικογένειά του στο Μαλί,  τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

«Τίποτα δεν είναι καλύτερο από την πρώτη χρονιά», είπε. «Θα θυμόμαστε αυτή τη μεγάλη στιγμή που πρόκειται να ζήσουμε» είπε ακόμα ο πατέρας, σημειώνοντας ότι θα έκαναν μια μικρή γιορτή για τα γενέθλια των εννιάδυμων παιδιών τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ