Όλες οι φωτό & τα βίντεο από την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας - επίδειξη δύναμης την ημέρα της νίκης επί του Χίτλερ

Τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος της Ρωσίας χρησιμοποίησε αυτήν την παρέλαση για να επιδείξει τη δύναμη των ενόπλων δυνάμεών του

Επίδειξη ισχύος από την Ρωσία, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να μιλά σε συγκεντρωμένους στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία, στον πλαίσιο των εορτασμών για την 77η επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Μετά από εντατικές ετοιμασίες και πρόβες ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου στη Μόσχα για την «Ημέρα Νίκης».

Φωτογραφίες: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος της Ρωσίας χρησιμοποίησε αυτήν την παρέλαση για να επιδείξει τη δύναμη των ενόπλων δυνάμεών του, αποκαλύπτοντας σε ορισμένες περιπτώσεις νέα υπερσύγχρονα όπλα.

Παρόλο που, όπως αναφέρει το BBC, η επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος  ήταν μειωμένη - σε σχέση με τα όσα είχε προαναγγείλει το Κρεμλίνο τις προηγούμενες μέρες - πολλά από τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία - από αυτοκινούμενο πυροβολικό, έως βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους και βαριά θωράκιση - εμφανίστηκαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία.

Εκπροσωπήθηκαν επίσης στρατεύματα από όλους τους βασικούς κλάδους του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης και στρατιωτών από το VDV - τους σχηματισμούς αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας, που ήταν στην εμπροσθοφυλακή της επίθεσής στην Ουκρανία και που υπέστησαν σημαντικές απώλειες τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Πυρηνικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς παρουσιάστηκαν επίσης - μια ισχυρή υπενθύμιση του τεράστιου πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας - απειλή στην οποία οι Ρώσοι ηγέτες έχουν αναφερθεί περισσότερες από μία φορές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα υπήρχαν αναφορές στην ΕΣΣΔ, ενώ ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού έμφανίστηκε σε ένα πολυτελές κάμπριο αυτοκίνητο, με το οποίο διέσχισε την Κόκκινη Πλατεία.

Απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία  ο Πούτιν καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας και επανέλαβε γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει την εισβολή του --ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.

Δείτε επίσης: Η ομιλία του Πούτιν σε φωτό & βίντεο: Πολεμάμε για την ασφάλεια της πατρίδας μας - Είμαστε περήφανοι κληρονόμοι της γενιάς των νικητών

 

Ωστόσο, η 11λεπτη ομιλία του Πούτιν κατά την 75η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ήταν αξιοσημείωτη κυρίως για τα όσα δεν είπε ο Ρώσος πρόεδρος. Δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στην Ουκρανία, δεν έδωσε καμία αξιολόγηση για την πρόοδο του πολέμου ούτε κάποια ένδειξη για πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η σύγκρουση.

 

 

 

Δεν υπήρξε καμία αναφορά στην αιματηρή μάχη για τη Μαριούπολη, όπου οι Ουκρανοί υπερασπιστές που έχουν οχυρωθεί στα ερείπια της χαλυβουργίας Αζοφστάλ συνεχίζουν να αψηφούν την επίθεση της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ