Monsieur Didot: Το νεοκλασικό Boutique ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας - Σαν σε σπίτι ανθρώπου των γραμμάτων & της τέχνης

Η αρχοντική κατοικία στο Κολωνάκι που φιλοξένησε τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο...

Το υπέροχο boutique ξενοδοχείο Monsieur Didot, χαρίζει στον επισκέπτη ένα μυστικιστικό ταξίδι στη διαχρονική γοητεία της τέχνης και τη μοναδική αίσθηση της παλιάς Αθήνας.

Το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Διδότου δεν μπορεί παρά να τραβήξει τις ματιές των περαστικών που νοσταλγούν τα κτίρια της Αθήνας περασμένων δεκαετιών. Πρώην ιδιωτική κατοικία, τον επισκέπτη του Monsieur Didot θα συνεπάρει από την πρώτη στιγμή αυτή η μοναδική αίσθηση ενθουσιασμού που πλημμυρίζει οποιονδήποτε περνά το κατώφλι ενός νεοκλασικού κτιρίου: τα ψηλά ταβάνια, οι καλοσχηματισμένοι χώροι, η τελετουργική αίσθηση που συναντάται στις ιδιωτικές κατοικίες ευγενών.

Πρώην ιδιωτική κατοικία, στην οποία μάλιστα είχαν φιλοξενηθεί 50 χρόνια πριν ο μύθος της παγκόσμιας μουσικής, Τζον Λένον και η εκκεντρική Γιόκο Όνο, τον επισκέπτη του Monsieur Didot θα συνεπάρει από την πρώτη στιγμή αυτή η μοναδική αίσθηση ενθουσιασμού, που πλημμυρίζει οποιονδήποτε περνά το κατώφλι ενός νεοκλασικού κτιρίου.

Κρυφά περάσματα που ξυπνούν το συναίσθημα του άκρατου παιδικού ενθουσιασμού αλλά και μυστικές πόρτες που φαντάζεται κανείς ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν με το τράβηγμα ενός βιβλίου από τη βιβλιοθήκη. Η ιστορία που κρύβεται πίσω από τους τοίχους του Monsieur Didot είναι συναρπαστική.  

Οι εσωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν από το Babatchas Design Studio, έχοντας κατά νου να γίνουν οι λιγότερες δυνατές επεμβάσεις στους αρχικούς χώρους του κτιρίου. Σκοπός ήταν να επιτευχθεί η νέα λειτουργία του ως Boutique ξενοδοχειακής μονάδας, διατηρώντας στο επίκεντρο το κύριο χαρακτηριστικό των νεοκλασικών κτιρίων:

Την κλιμάκωση της διαδρομής του επισκέπτη μέσα από μια αλληλουχία εντυπωσιακών, εναλλασσόμενων, ψηλοτάβανων χώρων, που αποκαλύπτουν ακόμα και παλιές, διακοσμημένες οροφές, τις οποίες ανακάλυψαν οι συντηρητές του ξενοδοχείου στον χώρο της εισόδου. 

Ο Monsieur Didot είναι ένας πολίτης του κόσμου, συλλέκτης βιβλίων και λάτρης της τέχνης, ο οποίος υποδέχεται τους τουρίστες της πόλης με σκοπό να μοιραστεί μαζί τους την καλά κρυμμένη και απολαυστική πλευρά της ζωής των ευγενών της παλιάς Αθήνας. Μέσα από το πρότζεκτ της ανακαίνισης του κτιρίου, η ομάδα του Babatchas Design Studio αποφάσισε να χαρίσει στον Monsieur Didot τη χαμένη του αρχοντιά, να του ξαναδώσει την ξεχασμένη  ταυτότητα της εποχής του αναφέρει το hotelshow

Οι χώροι του κτιρίου αντιμετωπίστηκαν σαν μουσείο και αυτός είναι και ο λόγος που έχουν διατηρηθεί τα παλιά του “στολίδια”: γύψινα διακοσμητικά, ζωγραφισμένοι τοίχοι και ταβάνια, ψηλά σοβατεπί.  

Πέντε λεπτά από το Μετρό Πανεπιστήμιο, περιτριγυρισμένο από θέατρα, μουσεία, εκδοτικούς οίκους και ιστορικά βιβλιοπωλεία, αλλά και αναρίθμητα καφέ, μπαρ, εστιατόρια και boutique των μεγαλύτερων οίκων μόδας, το σπίτι του κύριου Didot αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για να νιώσει ο φιλοξενούμενός του τον παλμό αυτής της υπέροχης, ζωντανής πόλης, αλλά και να βιώσει το άγγιγμα του ιστορικού της μεγαλείου.

Φωτό από monsieurdidot.com

Κρατήσεις: (+30) 210.36.37.625, (+30) 210.36.38.104, (+30) 694.894.9185

Σίνα 48, Αθήνα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ