Μade in Greece o Γιώργος Χατζημαρκάκης: ''Hydrogen Person of the Year Award'' - H μεγάλη διάκριση

Έξι νικητές ανακοινώθηκαν στα World Hydrogen Awards 2022 τη Δευτέρα (9 Μαΐου)... 
 

Το βραβείο «Hydrogen Person of the Year Award» απονεμήθηκε στο Γιώργο Χατζημαρκάκη, CEO της Hydrogen Europe, ως σημαντικό παράγοντα που προωθεί το Υδρογόνο στην Ευρώπη και παγκοσμίως, επιταχύνοντας έτσι τη συνεργασία και την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Το βραβείο απονεμήθηκε στις 9 Μαΐου 2022 σε μια τελετή στο Rotterdam Ahoy, στο πλαίσιο της World Hydrogen 2022 Summit & Exhibition, που διοργανώνεται από το Sustainable Energy Council σε συνεργασία με την επαρχία Zuid Holland, την πόλη του Ρότερνταμ και το λιμάνι του Ρότερνταμ.

Το βραβείο Green Hydrogen Project απονεμήθηκε στο NEOM, το μεγαλύτερο έργο πράσινου υδρογόνου στον κόσμο και ένα νέο μοντέλο βιώσιμης διαβίωσης στη Σαουδική Αραβία.

Η Maersk κέρδισε το Βραβείο Βιομηχανικής Εφαρμογής Υδρογόνου για τα πρωτοποριακά 12 ποντοπόρα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που μπορούν να κινούνται με ουδέτερη από άνθρακα μεθανόλη από πράσινο υδρογόνο.
Ο Randy Weterings, υπεύθυνος για την ηλεκτροκίνηση και το υδρογόνο στο λιμάνι του Ρότερνταμ, έλαβε το βραβείο Future Hydrogen Leader Award για το εξαιρετικό έργο του στην ενσωμάτωση όλων των πολλών προγραμμάτων, έργων και εταιρειών που εμπλέκονται στον τομέα του υδρογόνου στο λιμάνι αναφέρει το energynews

Το Βραβείο Μεταφοράς Υδρογόνου απονεμήθηκε στα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδραζίνης.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης μετά την παραλαβή του βραβείου του δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα αλλά και για τους συνεργάτες μου στην HydrogenEurope η σημερινή βράβευση.

Η εμπιστοσύνη που δείχνει η παγκόσμια βιομηχανία στο προσωπό μου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα αλλά και μεγάλη ευθύνη συνάμα. Το πράσινο Υδρογόνο είναι το καύσιμο του Μέλλοντος! Οι τεχνολογίες του υδρογόνου, αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για την Ευρώπη και την Παγκόσμια Κοινότητα καθώς συνδέονται ενεργά με την ευρεία ανάπτυξη των ΑΠΕ που αποτελούν ήδη σημαντική προτεραιότητα για τη Ευρώπη και θα μπορούσαν να την καταστήσουν σημαντικότατο γεωπολιτικό παίκτη στη νέα ενεργειακή πραγματικότητα.

Η Ευρώπη πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και να πραγματοποιήσει παραγωγικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια για να μην μείνει ουραγός των εξελίξεων. Είναι και μια ευκαιρία τώρα με την Ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση να παραδειγματιστούμε και να στραφούμε προς το Πράσινο Υδρογόνο! Το Μέλλον είναι εδώ και δεν μπορεί αλλά και δεν πρέπει να περιμένει!».



Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης είναι CEO της Hydrogen Europe και εργάζεται εκεί από το 2016. Πριν ήταν εκπρόσωπος της Infineon Technologies στις Βρυξέλλες και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2004 - 2014) μεταξύ άλλων στην Επιτροπή ITRE (Βιομηχανία, Τεχνολογία, Έρευνα και Ενέργεια) όπου συνέφερε κι έθεσε  τον ακρογωνιαίο λίθο για την πρώτη και τη δεύτερη κοινή επιχείρηση για υδρογόνο και κυψέλες καυσίμων. Το 2007 εξελέγη «ευρωβουλευτής της χρονιάς» από τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην κατηγορία «Έρευνα και Καινοτομία».

Το 2015 διορίστηκε πρέσβης για την Ελλάδα. Ο κ. Χατζημαρκάκης γεννήθηκε στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Κατέχει γερμανική και ελληνική υπηκοότητα, πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο της Βόννη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ