Δημήτρης Σκαρμούτσος: Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με ινδοκάρυδο - θα ξετρελαθούν όλοι με την γεύση τους

Δείτε βήμα - βήμα την εκτέλεση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. λευκή σοκολάτα, σε κομμάτια

¼ φλ. (60 ml.) κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά

1 κ.σ. (14γρ.)  βούτυρο

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 φλ. (33γρ.) άγλυκο ινδοκάρυδο, τριμμένο + 33 γρ., για την επικάλυψη

1 πορτοκάλι, ξύσμα

20 φουντούκια, ψημένα ή ωμά

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, περίπου 2 δάχτυλα και τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ, που να μην ακουμπάει στο νερό.

2 Βάζουμε στο μπολ τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει σχεδόν η σοκολάτα.

3 Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μίγμα.

4 Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε και το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

5 Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να παγώσει αρκετά ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε σε μπάλες.

6 Με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα σοκολάτας-ινδοκάρυδου και με τη βοήθεια του κουταλιού δίνουμε στρογγυλό σχήμα στις τρούφες.

7 Ενσωματώνουμε πιέζοντας ελαφρά ένα φουντούκι σε κάθε τρουφάκι. Ρολάρουμε τα τρουφάκια στο ινδοκάρυδο και τα σερβίρουμε ή τα φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ