Eurovision 2022: Γλυκόπικρος ο Β’ ημιτελικός – O αποκλεισμός της Κύπρου, το φιλί μεταξύ ανδρών, ο τραγουδιστής που γδύθηκε live (video)

H αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της Eurovision έχει ξεκινήσει. Στο Pala Olimpico, στο Τορίνο, 25 χώρες θα αναμετρηθούν στο πανευρωπαϊκό μουσικό γεγονός που καθηλώνει εκατομμύρια τηλεθεατές. 

Από τον Α’ Ημιτελικό στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου της Eurovision 2022 πέρασαν οι  χώρες: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Β’ ημιτελικό στον τελικό, είναι: Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Εσθονία, Αυστραλία, Σουηδία, Ρουμανία, Σερβία.

Παρακολουθήστε τον Β' Ημιτελικό της Eurovision. 

Τα τραγούδια από τις χώρες που αποτελούν την «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) αν και δεν διαγωνίστηκαν στους δύο ημιτελικούς (δεδομένου ότι προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision), ωστόσο ψήφισαν στους δύο ημιτελικούς.

 

 

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Αμάντα Γεωργιάδη έκλεψε τις εντυπώσεις με τη μαγική φωνή της στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022. Η ελληνική συμμετοχή με το Die Together πέρασε στον μεγάλο τελικό και θα αγωνιστεί στο β’ μέρος του τελικού. 

 

 

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2022: Τσεχία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γαλλία, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Ελλάδα, Ισλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Σερβία, Εσθονία.

Διαβάστε επίσης:
Eurovision 2022: Η τραγουδίστρια της Βόρειας Μακεδονίας πέταξε στο έδαφος της σημαία της χώρας της - Σκέψεις για απόσυρση από τον διαγωνισμό

Αποκλείσθηκε η Κυπρος

Παρά τα προγνωστικά και το ένθερμο χειροκρότημα που απέσπασε η Ανδρομάχη Δημητροπούλου η οποία εκπροσώπησε την Κύπρο στον φετινό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Ela», δεν κατάφερε να περάσει στην τελικό. Η νεαρή τραγουδίστρια με την υπέροχη φωνή, εμφανίσθηκε σαν αναδυόμενη Αφροδίτη στο Pala Olimpico. 

Η σύνθεση του «Ela» έγινε από μία ομάδα διακεκριμένων συνθετών υπό τον Alex Papaconstantinou που απαρτίζεται από τους: Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

 

Το φιλί μεταξύ ανδρών που καταχειροκροτήθηκε

 

To τραγούδι του San Marino ξεχώρισε όχι μόνο για τις ικανότητες του ερμηνευτή αλλά και για το φιλί που αντήλλαξε με ένα από τα μέλη του συγκροτήματός του. Ο λόγος για τον Achille Lauro ο οποίος εκπροσώπησεε το Σαν Μαρίνο με το τραγούδι «Stripper» φορώντας ένα ολόσωμο δικτυωτό ένδυμα και γούνα από πάνω.

Φινλανδία: Ο τραγουδιστής τα… πέταξε όλα επί σκηνής

 

H Φινλανδία εκπροσωπείται στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision από τους The Rasmus και το τραγούδι Jezebel. Πρόκειται για το πιο γνωστό διεθνώς συγκρότημα της Φινλανδίας, το οποία έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλον τον κόσμο και περίπου 350.000 μόνο στη Φινλανδία. Κίτρινόμαυρα και μια νότα άσπρη ήταν τα χρώματα που φορούσαν τα μέλη του συγκροτήματος. Ο  Lauri όμως ο τραγουδιστής,  έβγαλε το αδιάβροχο και έμεινε γυμνός από τη μέση και πάνω.

 

Εντυπωσιακή η εκπρόσωπος της Μάλτας

Η Emma Muscat εκπροσωπεί τη Μάλτα με το τραγούδι της I am what I am και έκοψε την ανάσα. Ξεκίνησε την εμφάνισή της καθισμένη σε ένα πιάνο. Φορούσε ένα ασημί φόρεμα το οποίο αναδείκνυε το καλλίγραμμο σώμα της και μαζί με το τραγούδι προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο κοινό του Pala Olimpico.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ