Εθνικό πένθος στο Αμπού Ντάμπι: Πέθανε ο Εμίρης & πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχίαν

Διάδοχός του ως εμίρης του Αμπού Ντάμπι θα αναδειχθεί ο ετεροθαλής αδελφός του Πρίγκιπας Διάδοχος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχίαν.

Ο εμίρης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχης Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών, ανέφεραν σήμερα Παρασκευή τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, ανακοινώνοντας περίοδο πένθους 40 ημερών.

Ο σεΐχης Χαλίφα ήταν ο δεύτερος πρόεδρος της χώρας του Κόλπου, υπηρετώντας από το 2004.

 

"Το Υπουργείο Προεδρικών Υποθέσεων συλλυπείται τον λαό των ΗΑΕ, το αραβικό και ισλαμικό έθνος και τον κόσμο για τον θάνατο του Σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, του προέδρου των ΗΑΕ", αναφέρεται σε ανακοίνωση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων WAM.

Ο σεΐχης Χαλίφα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το 2014- από τότε σπάνια εμφανιζόταν δημόσια.

 

 

Στη συνέχεια ο ρόλος του έγινε σε μεγάλο βαθμό τελετουργικός, αν και εξακολουθούσε να εκδίδει διατάγματα, και ο αδελφός του, ο πρίγκιπας-  διάδοχος του Άμπου Ντάμπι σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζέιντ, θεωρείται ευρέως ως ο de facto κυβερνήτης των ΗΑΕ, ο οποίος διαχειρίζεται τις καθημερινές υποθέσεις της χώρας αναφέρει το cnbc

 

Γεννημένος το 1948 στο Άμπου Ντάμπι, 23 χρόνια πριν από την ίδρυση των ΗΑΕ το 1971, ο σεΐχης Χαλίφα ήταν ο μεγαλύτερος γιος του σεΐχη Ζέιντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναχιάν, ιδρυτή της χώρας. Ανέλαβε την προεδρία το 2004 μετά τον θάνατο του πατέρα του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ