Δημήτρης Σκαρμούτσος: Φασόλια με κόκκινη σάλτσα και μανιτάρια - η συνταγή που θα λατρέψουν οι vegetarians

Δείτε βήμα - βήμα πώς θα φτιάξουμε το χορταστικό αυτό πιάτο

ΥΛΙΚΑ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

500 γρ. φασόλια γίγαντες

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. πολτός ντομάτας, Γκρέκα

1 κύβο λαχανικών

1 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

½ κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ κ.γ. ρίγανη

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

2 Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά.

3 Σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

4 Από την προηγούμενη νύχτα, μουλιάζουμε τα φασόλια γίγαντες σε μπόλικο νερό. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε με μπόλικο τρεχούμενο νερό.

5 Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια, χωρίς να τα αλατίσουμε, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε τα φασόλια στην άκρη.

6 Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

7 Ρίχνουμε τον πολτός ντομάτας και τον κύβο λαχανικών, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και σβήνουμε με το κρασί.

8 Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα ντοματίνια, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φασόλια, που βράσαμε από πριν.

9 Προσθέτουμε 4 φλ. νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

10 Ρίχνουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

11 Πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμ

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ