Ο Θύμιος από τον Πύργο… : ''Αγνοείται, τον εξόντωσαν με bullying'' λέει ο διοικητής του Silver Alert

Προσαγωγές για το άγριο «bullying» στον Θύμιο...

Ανησυχία επικρατεί για την τύχη του 39χρονου Θύμιου Μπουγά που έπεσε θύμα άγριου εκφοβισμού στον Πύργο και για το θέμα μίλησαν στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Κουρούκλης, διοικητής υπηρεσίας Silver Alert και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. Ειδικών Φρουρών.«Υπάρχει μια οικειοθελής εξαφάνιση λόγω του φόβου και του πανικού. Ωστόσο, μας κινητοποιεί ακόμα περισσότερο η πιθανότητα ότι ο Ευθύμης, μετά τα πάνδεινα που έχει υποστεί πολλές φορές, να έχει βάλει σκοπό να θέσει τέλος στη ζωή του ή αυτοί οι οποίοι τον βιντεοσκόπησαν και δημιούργησαν όλο το θέμα του bullying να έχουν βαλθεί να τον βγάλουν από τη μέση», δήλωσε ο κ. Κουρούκλης.

 

 

Κάποιοι θέλησαν να τον εξαφανίσουν από την πόλη

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» για τον Ευθύμη, η τύχη του οποίου αγνοείται για 11η ημέρα, ο διοικητής της υπηρεσίας Silver Alert αποκάλυψε ότι ενώ η εξαφάνισή του έγινε αντιληπτή στις 4 Μαΐου, η υπηρεσία αναζήτησης εξαφανισμένων ανθρώπων ενημερώθηκε στις 12 Μαΐου.

 

 

«Πήραμε την ενημέρωση από μια κυρία που είναι μέλος του forum εθελοντών, που είχαν ενδιαφερθεί για να βρεθεί ιατρική μονάδα που να αποκαταστήσουν το πρόσωπο του Ευθύμη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση», επισήμανε. Και όπως είπε, «δυστυχώς ο Ευθύμης είχε εξαφανιστεί γιατί κάποια καλόπαιδα θέλησαν να τον εξαφανίσουν από την πόλη».

 

 

 

 

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι το χρονικό διάστημα από τις 4 έως τις 12 Μαΐου ουδείς ενδιαφέρθηκε. «Οι πολίτες του Πύργου δεν έχουν πάρει ακόμα διάψευση από την αστυνομία ότι άνθρωπος με αλυσοπρίονο πανικοβάλει του Πυργιώτες» είπε, υπενθυμίζοντας την παραπληροφόρηση που υπήρξε αρχικά σχετικά με την υπόθεση του Θύμιου Μπουγά, ο οποίος είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος με αποτέλεσμα να έχει παραμορφωμένο πρόσωπο. Γεγονός που ήταν και η αιτία για την παρενόχληση και τον εκφοβισμό που υφίστατο τόσο στην Τρίπολη, όπου διέμενε παλαιότερα, όσο και στον Πύργο.

 

 

 

«Οι ευθύνες θα αναζητηθούν», τόνισε ο κ. Κουρούκλης δηλώνοντας ότι «καλό είναι να προσέχουν όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση και ότι το διάστημα από 4 έως 11 Μαΐου έχει πολλά ποινικά αδικήματα για πολλούς».

 

 

Ποιες είναι οι ευθύνες της αστυνομίας

Για το περιστατικό παρατεταμένου εκφοβισμού στον 39χρονο Θύμιο μίλησε στην ΕΡΤ και ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, λέγοντας ότι ανάλογα περιστατικά συναντάμε κυρίως σε επαρχιακές πόλεις.

«Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν ήξερε τι συνέβαινε με αυτό το παιδί» είπε και πρόσθεσε ότι «από πλευράς αστυνομίας η ΕΛΑΣ, μόλις γίνει δήλωση εξαφάνισης, άμεσα προβαίνει σε αναζητήσεις στην περιοχή. Δεν τα βάζει κάτω από το συρτάρι», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρούκλης, πρόεδρος της «Γραμμής Ζωής» κατήγγειλε ότι πριν από την εξαφάνισή του ο Ευθύμης είχε κάνει τουλάχιστον τέσσερις καταγγελίες στην αστυνομία, γεγονός που δεν κινητοποίησε εγκαίρως τις τοπικές αρχές.

 

 

«Δε νομίζω να είχε υποβάλει μηνύσεις και δεν έγινε κάτι. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο. Αν δεν έχει κινηθεί ο μηχανισμός της αστυνομίας τότε υπάρχει θέμα», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Μαυροειδάκος υπερασπιζόμενος τους αστυνομικούς στο τοπικό τμήμα του Πύργου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου είχαν από το βίντεο που μετέδωσε το «Τούνελ» τα πρόσωπα και τις πινακίδες των οχημάτων των νεαρών και μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν δύο από αυτούς τους οποίους προσήγαγαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου, στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι νεαροί εξετάστηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό που έγινε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας του Πύργου Ηλείας σε βάρος του Ευθύμιου Μπουγά 39 χρόνων, ο οποίος αγνοείται από τις 4 Μαΐου. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο σε βάρος τους, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα και εκείνος με την σειρά του θα αποφασίσει αν θα ασκήσει διώξεις και με τι κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο Θύμιος όπως τον γνωρίζουν στην περιοχή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε πριν αρκετά χρόνια, έχει παραμορφωθεί το πρόσωπό του και φοράει διαρκώς χειρουργική μάσκα.

Η ομάδα των νεαρών που έκανε άγριο «bullying» στον Θύμιο όπως αποκάλυψε το «Τούνελ» με το βίντεο που πρόβαλε, επιτέθηκαν στο σπίτι του με βεγγαλικά για να τον αναγκάσουν να βγει έξω, για να τον χλευάσουν, να τον βρίσουν και στο τέλος να τον διασύρουν με μία ψευδή είδηση στα social media, περί δήθεν τρελού με το πριόνι που σκορπά τον τρόμο στην περιοχή. Μία είδηση που αναπαρήγαγαν δυστυχώς αρκετά ηλεκτρονικά μέσα, δίχως να την διασταυρώσουν.

Όπως αποδείχτηκε, ο Θύμιος κρατούσε απλά μια μαγκούρα και όχι πριόνια και τσεκούρια. Την Πρωτομαγιά που δέχτηκε την επίθεση από τους ανεγκέφαλους νεαρούς, πήγε ο ίδιος στο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε το γεγονός. Μετέβησαν τότε περιπολικά στο σημείο, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να εντοπίσουν τους δράστες ανφέρει το anikolouli.

Αυτή η συμπεριφορά που βιώνει ο Θύμιος, ήταν ικανή φαίνεται για να τον κάνει να εξαφανιστεί και έκτοτε οι τοπικές Αρχές ψάχνουν να τον βρουν σε ακατοίκητα κτίρια και όπου αλλού τυχόν μπορεί να έχει βρει καταφύγιο με αρνητικά έως σήμερα αποτελέσματα και με υπαρκτούς φόβους για την ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, αυτό το συνήθιζε ο αγνοούμενος και μετά από αρκετές ημέρες επέστρεφε πίσω, με τις αναζητήσεις βεβαίως για τον εντοπισμό του να συνεχίζονται από Αστυνομία, Πυροσβεστική και εθελοντές.

Τη δήλωση εξαφάνισης και την ενεργοποίηση του Silver Alert, έκανε η Νατάσα  Μποζίνη, Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος, μέλος του επιστημονικού φόρουμ «στο επίκεντρο ο άνθρωπος» και Εθελόντρια για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ