Πως ο Τζο Μπάιντεν έβαλε την γραβάτα του Τέρενς Κουίκ με την Ελληνική σημαία στη συνάντηση με Μητσοτάκη – Την αντάλλαξαν πριν 5 χρόνια

H ιστορία της made in Greece γραβάτας του Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στο Λευκό Οίκο. Είπε χαριτολογώντας ότι οι Έλληνες τον λένε… Μπαϊντενόπουλο, υπογραμμίζοντας τις αγαστές σχέσεις που έχει με την ομογένεια. Όμως το βλέμμα όλων στράφηκε στη γραβάτα που φορούσε η οποία απεικόνιζε την Ελληνική σημαία. 

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Η γραβάτα αυτή έχει ιστορία. Τον Ιούνιο του 2017, ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, είχε συναντηθεί με τον πρώην αντιπρόεδρο τον ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ημερίδα με θέμα το περιβάλλον στην Αθήνα. Οι δύο άντρες βρέθηκαν στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού “Concordia”.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρωθυπουργός: Η συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν - ''Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή'
 

Μετά την επικαιρότητα για όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο η συζήτηση έφτασε και στις γραβάτες, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times, Αχιλλέας Μπάλτας είπε στον Τζον Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα.

Eurokinissi.Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ όπου αντάλλαξαν τις γραβάτες τους, φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα το περιβάλλον, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.

Ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική του γραβάτα και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών. Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και τού είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το αίτημα του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου», ανέφερε το ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ