Αυτοκτονία 14χρονου στα Σεπόλια: Σοκάρει η νεκροψία - Έφτιαξε θηλιά από ζώνη, κρεμάστηκε & πέθανε σε 7 λεπτά (βίντεο)

Απαντήσεις στα ερωτήματα αναζητούν οι Αρχές....

Ολοκληρώθηκε η  νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του 14χρονου μαθητή από τα Σεπόλια,  οποίος εντοπίστηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη μητέρα του.

Ο μαθητής αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας τη ζώνη του.  Σύμφωνα με τη νεκροψία, είχε φτιάξει μια θηλιά, την έδεσε στο κρεβάτι - κουκέτα και πέθανε από ασφυξία μέσα σε 5-7 λεπτά.

Να σημειώσουμε πως αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα συνταχθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Την έρευνα ανέλαβε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Oι Αρχές εξετάζουν δύο βασικά σενάρια: το ένα είναι το παιδί να έπεφτε συστηματικά θύμα άγριου bullying και το άλλο ότι η αυτοκτονία συνέβη στο πλαίσιο ενός επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού, του «Βlackout Challenge» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εφήβους στις ΗΠΑ.

«Του έκαναν bullying…»

Στο σχολείο του, οι συμμαθητές του είναι μουδιασμένοι από το τραγικό νέο του θανάτου του ενώ αποκαλύπτουν ότι ο φίλος τους είχε πέσει θύμα bullying την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Αν και ήξερε πολεμικές τέχνες, ο 14χρονος Μάκης δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι σε άλλο παιδί λένε συμμαθητές του στο MEGA.

Όσον αφορά το «blackout challenge», το παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης προκαλεί ασφυξία στον εαυτό του και λιποθυμά μπροστά στην ανοιχτή κάμερα του κινητού, τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο δεν γνωρίζουν αν συμμετείχε ο 14χρονος σε μια τέτοια «πρόκληση».

Τον 14χρονο βρήκε απαγχονισμένο μέσα στο δωμάτιο του δίπλα στο κινητό του τηλέφωνο η μητέρα του.

«Ετοιμαζόντουσαν το πρωί για να έρθουν στο Λουτράκι για τους αγώνες και μπήκε η μαμά μέσα στο δωμάτιο να σηκώσει τον …σιγά σιγά να ετοιμαστούν και το βλέπει το παιδί πεθαμένο, νεκρό… καταλαβαίνετε τι έχει πάθει αυτή η γυναίκα» αναφέρει ο προπονητής του 14χρονου, Θωμάς Χαραλάμπης.

 

 

Τις απαντήσεις θα δώσουν τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια που θα ερευνήσουν τα βήματα στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου Μάκη.

Την ίδια ώρα αναμένονται η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και οι καταθέσεις καθηγητών, συμμαθητών αλλά και μελών της οικογένειας του.

Χθες το πρωί οι συμμαθητές του 14χρονου άφησαν λουλούδια στο θρανίο του και ύστερα κατέβηκαν στο προαύλιο και με τις τσάντες τους σχημάτισαν το όνομά του και άναψαν καπνογόνα.

Ήταν ο τρόπος τους να του πουν το τελευταίο αντίο.

Η κηδεία του 14χρονου θα γίνει την Τετάρτη και ώρα 11 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ