Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

5 φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι - απορροφούν βλαβερές για την υγεία ουσίες

Εκτός από την ομορφιά τους, είναι πολύτιμα για τις ιδιότητές τους

Γνωρίζεις πως εκτός από τους ρύπους που μπαίνουν στο σπίτι μας από την εξωτερική ατμόσφαιρα, η εσωτερική ατμόσφαιρα επιβαρύνεται εξίσου από χημικές ουσίες που διαχέονται στο χώρο λόγω συνθετικών οικιακών υλικών, όπως βερνίκια επίπλων, χρώματα στους τοίχους, καθαριστικά κ.α.;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, εκτός από την ομορφιά τους, είναι πολύτιμα για τις ιδιότητές τους, καθώς μπορούν να μας επωφελούν με τον καθαρισμό του αέρα του σπιτιού μας και του γραφείου μας, απορροφώντας βλαβερές για την υγεία μας, τοξικές ουσίες.

Παρακάτω ακολουθούν 5 φυτοκαθαριστές της ατμόσφαιρας, που αξίζουν μια θέση στο χώρο σου.

Πόθος

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @theplantlovnlady

 

Ένα δημοφιλές αναρριχώμενο φυτό εσωτερικού χώρου, που καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες. Φύτεψέ το σε κρεμαστό καλάθι ή σε ψηλό κασπώ, για να βλέπεις κάθε μέρα τα εντυπωσιακά του φύλλα να κρέμονται.  Χρειάζεται έμμεσο φως για να αναπτυχθεί και χρησιμοποιεί τις εναέριες ρίζες του για να αναρριχηθεί.

Ανθούριο

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KC (@leaf.stylist)

 

Το ανθούριο το θυμόμαστε από τα σπίτια των γιαγιάδων μας, καθώς ήταν πολύ δημοφιλές παλαιότερα και συνεχίζει να είναι φυσικά. Αφαιρεί από το χώρο την αμμωνία, την φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο που δημιουργείται από τα καυσαέρια των αμαξιών και τα χρώματα. Θα το βρεις με εντυπωσιακά λουλούδια σε σχήμα καρδιάς και γυαλιστερά φύλλα.

Φίκος μπέντζαμιν

 

 

Ιδανικό φυτό για μεγάλους χώρους, καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες που διαχέονται από μπογιές, μελάνια και κόλλες. Είναι ένα όμορφο φυτό, που διακοσμεί όχι μόνο οικίες αλλά πολύ συχνά και επαγγελματικούς χώρους.

Χλωρόφυτο

 

 

Ένα εύκολο και χαρούμενο φυτό, καθώς με τα φύλλα του σου φτιάχνει τη διάθεση. Λέγεται και «φυτό αράχνη», καθώς τα «παιδιά» του που κρέμονται θυμίζουν μικρές αράχνες. Φιλτράρει τοξίνες όπως ξυλόλιο και φορμαλδεΰδη από χάρτινες σακούλες, χαρτοπετσέτες, ξυλεία του σπιτιού ή του γραφείου, σύμφωνα με την Βάσω Φατούρου και το tsemperlidou.gr.

Αλόη

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POKI (@pagechu)

 

Ναι, η αγαπημένη μας αλόη, εκτός από την επούλωση που προσφέρει στο δέρμα, φιλτράρει και τον αέρα του σπιτιού μας, απομακρύνοντας τοξικές ουσίες όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεΰδη. Είναι ένα φυτό με λίγες απαιτήσεις φροντίδας αλλά με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ