Η Έφη Αχτσιόγλου "αρχηγός" στο ΣΥΡΙΖΑ - Βγήκε πρώτη στην Κ.Ε κάνοντας την έκπληξη (βίντεο / φωτό)

Η εκλογή της Έφης Αχτσιόγλου στην πρώτη θέση της Κ.E και η ανάδυση στελεχών με ρίζες από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, εκτοπίζοντας παράλληλα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ισχυρό πυρήνα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα και οριοθετεί τις κόκκινες γραμμές για να επιτύχει ολικό... λιφτινγκ στο κόμμα.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κατά τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 15 Μαϊου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλο... κόμμα, έδινε το στίγμα του για ανανέωση γεγονός που εκφράσθηκε και στην κάλπη.

Δεύτερη σε ψήφους η Ρένα Δούρου, τρίτος ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας και τέταρτος ο Νίκος Παπάς. Ο Χρήστος Σπίρτζης εξελέγη στην 5η θέση. Δυναμική είσοδο στην Κεντρική Επιτροπή έκαναν και οι εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι Γιάννης Ραγκούσης (6ος) και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (7η).  Στην 8η ο Νάσος Ηλιόπουλος, στην 9η ο  Κώστας Ζαχαριάδης και στην 10η ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Μπρα ντε φερ Έφης Αχτσιόγλου – Ρένας Δούρου

Εurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Η εκλογή της Έφης Αχτσιόγλου στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής εξελίχθηκε σε θρίλερ για γερά νεύρα καθώς η καταμέτρηση των ψήφων διήρκεσε από την Κυριακή (οπότε και ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές) μέχρι την Τετάρτη 18 Μαϊου το βράδυ. Τελικά την πρώτη θέση κατέλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρένα Δούρου.

Εurokinissi/Γιώργος Δημητρόπουλος

Ποια είναι η Έφη Αχτσιόγλου

Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας. Σπούδασε και πολιτεύτηκε στη Θεσσαλονίκη. H εμπλοκή της στα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Αρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Διατέλεσε στενή συνεργάτης και διευθύντρια του προκατόχου της στο υπουργείο Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλου.  Επίσης έχει διατελέσει μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης.

Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης 

Η Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή. Από τον Ιούλιο του 2014 υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον προεκλογικό αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015.
Eurokinissi/Στέλιος Μίσινας.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου . Έχει δώσει σειρά διαλέξεων επί των εργασιακών σχέσεων και έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικές και ευρωπαϊκές νομικές επιθεωρήσεις. . Έχει υπηρετήσει και ως μέλος των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.

Η Έφη Αχτσιόγλου σε ηλικία μόλις 31 ετών κάθισε στην…. ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνοντας τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Το love story Τζανακόπουλου – Αχτσιόγλου και η γέννηση του γιού τους

Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος γνωρίζονταν από τη συμμετοχή τους στην νεολαία της Αριστεράς. Ξανασυναθήκαν στην κυβέρνηση Τσίπρα και συνδέθηκαν το 2018.  Η ίδια μάλιστα ομολόγησε ένα χρόνο αργότερα on camera της σχέση της με το Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ήπιων τόνων και οι δύο δεν έχουν συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας για την προσωπική τους ζωή αλλά για τον πολιτικό τους βίο. Τον Ιούλιο του 2021 έφεραν στον κόσμο τον πρωτότοκο γιό τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ