Ο 13χρονος Tim συγκινεί όλο τον πλανήτη: «Θέλω κάποιος να με φωνάξει παιδί του, καμία ανάδοχη οικογένεια δεν με κράτησε» (βίντεο)

Τι ψάχνει από μια μαμά και έναν μπαμπά;

Συγκινεί η ιστορία του 13χρονου Tim, από το Τέξας, ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε δομή φιλοξενίας και θέλει απεγνωσμένα να υιοθετηθεί.

Το αγόρι μπήκε σε ανάδοχη φροντίδα όταν ήταν τριών ετών και έχει ζήσει πολλές απογοητεύσεις μέσα στα 10 αυτά χρόνια. Σήμερα, το μόνο που θέλει είναι κάποιος να τον αποκαλέσει «παιδί του».

Η ιστορία του Tim παρουσιάστηκε πρόσφατα στο WFAA και έδωσε στους θεατές «μια ματιά στη ζωή ενός παιδιού που ζει σε ανάδοχη φροντίδα που θέλει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να υιοθετηθεί».

Η ιδέα ήταν ότι η εμφάνιση του έφηβου, στο Wednesday’s Child του WFAA, θα μπορούσε να βοηθήσει την δομή που τον φιλοξενεί να του βρουν θετούς γονείς. Σύμφωνα με το WFAA, «ο Tim είναι έτοιμος να τελειώσει με το κράτος να είναι ο γονέας του» και τον ρώτησαν περισσότερα για το τι ελπίζει να βρει σε μια οικογένεια.

Το παιδί έχει περάσει από διάφορες ανάδοχες οικογένειες, αλλά καμιά δεν σκέφτηκε να τον κρατήσει. Όσο για το τι αναζητά ο Tim, 0 13χρονος είπε ότι θέλει να έχει μια μαμά, έναν μπαμπά και πολλά αδέρφια. «Ξέρω ότι θέλω μια μαμά και έναν μπαμπά τουλάχιστον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για τα χαρακτηριστικά που θέλει να έχει η μαμά του είπε ότι: «κάποιος που νοιάζεται, που πάντα ανησυχεί.  Θα με ρωτάει πώς είναι η μέρα μου κάθε φορά που περνάω την πόρτα».

Για το τι θέλει από έναν μπαμπά ο Tim απάντησε ότι θέλει να είναι κάποιος στον οποίο θα μπορεί να αγανγνωρίσει τον προσωπικό του ήρως και με τον οποίο θα μπορούν να παίζουν μαζί μπάλα.«Αν βγω έξω, θα βγει έξω μαζί μου. Θα μου δώσει μια κανονικότητα», εξήγησε.

«Κάπως γίνεται βαρετό να παίζεις μόνος σου» θα πει στη συνέχεια το παιδί, αναφορικά με τα αδέρφια.

Όπως αναφέρει το faithit.com, αν και δεν είναι γνωστό πως το παιδί κατέληξε να ζει σε δομή φιλοξενίας, σύμφωνα με τον ίδιο έχει πολύ καλές αναφορές από το κέντρο. «Στο σπίτι είμαι άγγελος. Τέλεια», εξήγησε.

 «Σαν να βρίσκομαι σε μια φυλακή χωρίς τοίχους. Έχετε δρομείς, αλλά μετά πού θα πάτε αν τρέξετε; Απολύτως πουθενά παρά μόνο πίσω από εκεί που έτρεξες» λέει ο ίδιος για την ανάδοχη φροντίδα.

Ο Tim ονειρεύεται να τον υιοθετήσει μια οικογένεια με την οποία μπορούν να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης. Εξηγεί ότι όταν σκέφτεται τη θετή του οικογένεια, σημαίνει για αυτόν: «Ελευθερία. Ελευθερία να βγαίνω από την πόρτα όταν θέλω και να μην ανησυχούν μήπως επιστρέψω ή όχι, γιατί ξέρουν ότι μπορούν να με εμπιστευτούν».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ