Ο άτακτος βασιλιάς Χουάν Κάρλος επέστρεψε μετά από δύο χρόνια - Η τετ-α-τετ συνάντηση με τη γυναίκα του & τον γιο του Φίλιππο

Ο Χουάν Κάρλος ζούσε τα τελευταία δύο χρόνια αυτοεξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που ζει αυτοεξόριστος εδώ και δύο χρόνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επέστρεψε το βράδυ της Πέμπτης 19 Μαΐου  στη χώρα του για ολιγοήμερη επίσκεψη, η οποία προκαλεί ήδη πολλές αντιδράσεις.

Το αεροπλάνο του πρώην μονάρχη, ένα ιδιωτικό τζετ που αναχώρησε από το Άμπου Ντάμπι, προσγειώθηκε γύρω στις 20.00 στο αεροδρόμιο του Βίγκο στη Γαλικία, στη βορειοδυτική Ισπανία. Ο Χουάν Κάρλος κατέβηκε αργά τη σκάλα στην πίστα, όπου τον περίμενε η κόρη του, η ινφάντα Ελένα.

Πολλά μέσα ενημέρωσης αλλά και φιλοπερίεργοι, πήγαν στο Βίγκο για να προσπαθήσουν να δουν, ανάμεσα από τον φράχτη του αεροδρομίου, τον 84χρονο Χουάν Κάρλος ο οποίος δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Ισπανία από τον Αύγουστο του 2020. Επέστρεψε τώρα, αφού οι δικαστικές έρευνες σε βάρος του μπήκαν στο αρχείο τον Μάρτιο. Οι αποκαλύψεις όμως για την ομιχλώδη προέλευση της περιουσίας του υπονόμευσαν για πάντα την εικόνα αυτού του βασιλιά τον οποίο τιμούσαν οι Ισπανοί επί δεκαετίες για τη συμβολή του στη δημοκρατική μετάβαση μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο το 1975.

«Οι πληροφορίες που είχαμε τα τελευταία χρόνια» για τον Χουάν Κάρλος «είναι πολύ ανησυχητικές για τον θεσμό» της μοναρχίας και «πιστεύω ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις», επέμεινε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

 

 

Ο Χουάν Κάρλος συναντήθηκε με τον βασιλιά γιο του δύο χρόνια μετά

Δεκτός έγινε σήμερα ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, από τον γιο του βασιλιά Φίλιππο 6ο  και τη σύζυγό του, βασίλισσα Σοφία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο τέλος του πρώτου ταξιδιού του πρώην βασιλιά στην Ισπανία από τότε που μετακόμισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Αύγουστο του 2020, μετά από μια σειρά οικονομικών σκανδάλων που έπληξαν τη φήμη του αναφέρει το france24

Σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την εικόνα της μοναρχίας, ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ΄ προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από τον πατέρα του.

Δεν τον έχει επισκεφθεί στην εξορία και  δεν του μίλησε τηλεφωνικά μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν κανόνισαν την σημερινή τους συνάντηση. 

Ο Χουάν Κάρλος επρόκειτο να αναχωρήσει για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αργότερα εντός της ημέρας, ανακοίνωσε το παλάτι.

Φωτό: AΠΕ/EFE

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ