Σπύρος Σούλης: Μυρωδάτο σπίτι με 6 τρόπους (φωτό)

Οι φλούδες των φρούτων όπως πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ κ.α. είναι ιδανικές για αρωματίσετε το σπίτι σας φυσικά.

Οι μυρωδιές στο σπίτι πάντα έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Συνήθως δεν γίνονται άμεσα αντιληπτές από εμάς του ίδιους. Ωστόσο, αν μπείτε σε ένα σπίτι που μυρίζει όμορφα θα παρατηρήσετε πως πάντα ακολουθεί ένα συναίσθημα – θυμηθείτε, για παράδειγμα, τις μυρωδιές από το φαγητό και τα γλυκά στο σπίτι της γιαγιάς σας όταν ήσασταν παιδιά!

Η όσφρηση είναι η αίσθηση που συνδέεται περισσότερο από όλες με τα συναισθήματα. Από έρευνες έχει προκύψει πως το 75% των συναισθημάτων επηρεάζονται από τις μυρωδιές. Αυτός είναι και ο λόγος που τα brands χρησιμοποιούν μυρωδιές για να πουλήσουν τα προϊόντα τους!

Αν θέλετε λοιπόν να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που θα σας κάνει πιο χαρούμενους, εμείς σας παρουσιάζουμε 6 τρόπους για να αρωματίσετε το σπίτι σας και να απολαύσετε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας!

Κεριά

Πηγή: unsplash/Yuris Alhumaydy
 

Τα κεριά είναι από τους κλασικούς τρόπους για να αρωματίσετε το σπίτι σας. Το κλειδί είναι να αυξήσετε την λειτουργικότητά τους τοποθετώντας τα στους χώρους σας με στρατηγική. Βάλτε τα σε χώρους που είναι απρόβλεπτοι. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα βάλετε κοντά σε κουρτίνες (σε ασφαλή απόσταση για να μην έχετε ατυχήματα!) και σε χώρους που υπάρχουν υφάσματα και ρούχα. Τα υφάσματα απορροφούν τις μυρωδιές και έτσι ο χώρος σας θα συνεχίσει να είναι αρωματισμένος ακόμα και αφού σβήσουν τα κεριά.

Τα κεριά είναι από τους κλασικούς τρόπους για να αρωματίσετε το σπίτι σας.

Απλώστε τα ρούχα στο καλοριφέρ
Αφού βγάλετε τα ρούχα από το πλυντήριο, απλώστε μερικά στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν. Η θερμότητα θα εξατμίσει την υγρασία και θα την απελευθερώσει στον αέρα του δωματίου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε το μαλακτικό με το άρωμα που σας αρέσει!

Αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για να αρωματίσουν το σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και με πολύ υγιεινό τρόπο. Προμηθευτείτε έναν αρωματιστή (είναι η συσκευή με το κεράκι ρεσώ από κάτω) και βάλτε στην επιφάνειά του νερό μαζί με το αιθέριο έλαιο που προτιμάτε. Ανάλογα με το έλαιο που θα διαλέξετε θα εκμεταλλευτείτε και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τα αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για να αρωματίσουν το σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπαχαρικά και φρούτα


Unsplash/ Nick Fewings

Εχετε παρατηρήσει πόσες μυρωδιές απελευθερώνονται στο περιβάλλον όταν καθαρίζετε ένα… μανταρίνι; Οι φλούδες των φρούτων όπως πορτοκάλι, μανταρίνι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ κ.α. είναι ιδανικές για αρωματίσετε το σπίτι σας φυσικά. Χρησιμοποιήστε τον αρωματιστή και με λίγο νερό βάλτε μερικές φλούδες και ανάψτε ένα ρεσώ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κάποια μπαχαρικά, όπως τα στικς κανέλας και το γαρύφαλλο.

Χρησιμοποιήστε τον αρωματιστή και με λίγο νερό βάλτε μερικές φλούδες και ανάψτε ένα ρεσώ.

Αρωματικό αυτοκινήτου


Πηγή: spirossoulis.com

 

Ένας απλός τρόπος για να είναι πάντα αρωματισμένος ο χώρος σας, σύμφωνα με το spirossoulis.com είναι να κρεμάσετε ένα αρωματικό αυτοκινήτου στο καλοριφέρ σας. Κάθε φορά που θα ανάβει θα απελευθερώνει και το άρωμα και θα το διαχέει στον χώρο. Κρεμάσετε ένα αρωματικό αυτοκινήτου στο καλοριφέρ σας.

Χρησιμοποιήστε το φούρνο
Ο φούρνος είναι ο σίγουρος τρόπος για να αρωματίσετε ολόκληρο το σπίτι. Αν περιμένετε φίλους ή αν μαγειρεύετε για την οικογένειά σας, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και προσθέστε στο φαγητό σας ένα αρωματικό μπαχαρικό όπως μέντα ή κανέλλα. Αν από την άλλη, κανένα μπαχαρικό δεν ταιριάζει στη συνταγή σας, βάλτε φλούδες και μπαχαρικά σε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράστε τα. Οι υδρατμοί θα εξαπλωθούν και θα έχετε ένα χαρούμενο και μυρωδάτο σπίτι!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ