Μακελειό στο Τέξας: Ο σύζυγος της δασκάλας Έβα Μιρέλες ήταν αστυνομικός και έκανε πρόσφατα άσκηση για επίθεση σε σχολείο – Μητέρα 4 παιδιών η Ίρμα Γκαρσία (φωτό /βίντεο)

H Ιρμα Γκαρσία και η Έβα Μιρέλες είναι οι δύο δασκάλες που έχασαν τη ζωή τους από το μακελειό στο Τέξας όταν ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος άνοιξε πυρ εναντίον μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών τους δύο ημέρες πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. 

Η Μιρέλες ήταν δασκάλα της Τετάρτης τάξης και εργαζόταν ως εκπαιδευτικός για 17 χρόνια.

Ο σύζυγός της Ruben Ruiz, βετεράνος ντετέκτιβ και μέλος της ομάδας SWAT που υπηρετεί σήμερα ως αστυνομικός έκανε τακτικά ασκήσεις για ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία και είναι αυτός ο οποίος θα διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή στο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφοριες την τελευταία άσκηση έκανε τέλη Μαρτίου. 

 

 

Ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες, η Εύα Μιρέλες δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η εξαδέλφη της Κριστίνα Αρισμέντι Μιρέλες μέσω Facebook. «Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια», ανέφερε.

Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. 

Διαβάστε επίσης:
Μακελειό στο Τέξας: 18χρονος άνοιξε πυρ και «γάζωσε» 19 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς (βίντεο/φωτό)
Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή που οι γονείς απεγνωσμένοι τρέχουν στο σχολείο - μέσα εκτυλισσόταν το δράμα του μακελειού

Η θεία της Λίδια Μαρτίνες Δελγάδο τη θρήνησε μέσω Facebook. «Είμαι έξαλλη. Τα παιδιά αυτά ήταν αθώα. Δεν θα έπρεπε να μπορεί να αγοράζει κανένας τουφέκια τόσο εύκολα. Αυτή εδώ είναι η πόλη όπου μεγάλωσα, μικρή κοινότητα 20.000 ανθρώπων. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά σε αγαπημένα μου πρόσωπα», τόνισε η κυρία Μαρτίνες Δελγάδο.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τη χώρα μας, την πολιτεία μας, τα σχολεία μας, και για τις οικογένειες όλων».

Η Γκαρσία εργαζόταν στο Δημοτικό Σχολείο Robb του Τέξας για 23 χρόνια.

Παντρεμένη με τον Τζο για 24 χρόνια, ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών: του Κριστιάν, που ολοκληρώνει την εκπαίδευση των πεζοναυτών, του Χοσέ, που φοιτά στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, της Λιλιάνα, που πηγαίνει στη Β’ Λυκείου, και της Αλυσάντρα, μαθήτριας Δημοτικού.

 

 

"Η θεία μου δεν τα κατάφερε, θυσιάστηκε προστατεύοντας τα παιδιά στην τάξη της. Σας ικετεύω να κρατήσετε την οικογένειά μου και όλη την οικογένειά της στις προσευχές σας, IRMA GARCIA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ και πέθανε ως ΗΡΩΑΣ", έγραψε στο Twitter ο ανιψιός της Τζον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ