ICC WOMEN HELLAS: Το μέλλον ανήκει στις επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν μοντέλο ανάπτυξης με εκμοντερνισμό, συνεργασίες & συγχωνεύσεις

Το μέλλον ανήκει στις επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν μοντέλο ανάπτυξης μέσα από τον εκμοντερνισμό, τις συνεργασίες και τις συγχωνεύσεις

Mε αξιοσημείωτη συμμετοχή μελών του ICC HELLAS -ICCWomen Hellas πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του cluster Βιομηχανίας “Στόχος Νο9 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ - Ατζέντα 2030 με επίκεντρο τις ΜΜΕ”.

Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον συνέδριο παρουσιάστηκαν ιδέες, λύσεις, πρακτικές, know-how και εμπνευστικές ιστορίες γυναικών επιχειρηματιών που πέτυχαν στην πράξη τον Στόχο Νο9.

Η Προέδρος του ICC Women Hellas & επικεφαλής του τομέα βιομηχανίας Άννα Καμαρίδη, ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου με θέμα  “Στόχος Νο9 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ - Ατζέντα 2030 με επίκεντρο τις ΜΜΕ” τόνισε: “Καλωσορίζω την Ομάδα Βιομηχανίας του ICC WomenHellas για να συζητήσουμε τις προκλήσεις για την βιωσιμότητα που καλούνται να διαχειριστούν οι ελληνικές ΜΜΕ του κλάδου της Βιομηχανίας και για το πώς μπορούν να πετύχουν έναν αποτελεσματικό μετασχηματισμό για να ανταπεξέλθουν στα ζητούμενα της εποχής.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Πιερρακάκης στο ICC Women Hellas: Το 2021 γλιτώσαμε πάνω από 300 εκ «πηγαινέλα» σε γκισέ χάρις στο gov.gr (φωτό & βίντεο)

Θα δώσουμε ιδέες, λύσεις, πρακτικές, θα μεταφέρουμε τεχνογνωσία και θα ακούσουμε ιστορίες γυναικών επιχειρηματιών που μας εμπνέουν και που πέτυχαν στην πράξη τον Στόχο Νο9. – ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.”

Η κυρία Καμαρίδη, επεσήμανε: “Η τεχνολογική πρόοδος αποτελεί τη βάση των προσπαθειών μας να υλοποιήσουμε περιβαλλοντικούς στόχους, όπως η αύξηση των πόρων και η αποδοτικότητα της ενέργειας. Όπως χωρίς την τεχνολογία και την καινοτομία δεν υφίσταται βιομηχανοποίηση, έτσι και χωρίς τη βιομηχανοποίηση δεν υφίσταται ανάπτυξη”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και η Ευρωβουλευτής & Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Αγγελική Μπούρα Επικεφαλής Ομάδας Περ/ντος κ Ενέργειας ICC WOMEN HELLAS, Εμπειρογνώμονας Πρεσβευτής Σύμβουλος Α', ΥΠ.ΕΞ παρουσίασε όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του ΟΗΕ (τους γνωστούς SDGs) απο το 2015-2022, διευκρινίζοντας εξαρχής ότι η στενόμυαλη προσέγγιση της στοχοπροσήλωσης, αποκλειστικά και μόνο στο κέρδος έχει πάψει προ πολλού να εκφράζει το νέο επιχειρείν. Η κυρία Μπούρα κατέληξε, σημειώνοντας:

“Δεν είναι μόνο χρέος αλλά  και όφελος των επιχειρήσεων να συνταχθούν με τη βιώσιμη ανάπτυξη, να αποτελέσουν έναν ατσάλινο κρίκο στην αλυσίδα κοινωνία-επιχειρήσεις-οικονομία, τόσο συμπαγή και ανθεκτικό.”

H Βαλεντίνα Κόρδη Mindset & High-Performance Coach for Entrepreneurs, Executives & Teams παρότρυνε τους συνέδρους ,επισημαίνοντας : «Βιωσιμότητα χωρίς αλλαγές, δεν γίνεται! Είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρετε και να δείξετε τον δρόμο ως ηγέτες και στους ανθρώπους σας, για να ξεπεράσουν τα δικά τους με την σειρά τους «δεν γίνεται» και «έτσι το κάναμε» και να κάνουν τις αλλαγές. Η βιωσιμότητα απαιτεί διαφορετική αξιοποίηση των όσων ήδη έχετε στην διάθεσή σας, ακόμη και του ίδιου σας του εαυτού, της εμπειρίας και των δεξιοτήτων σας για να θέσετε γερές βάσεις από το σήμερα για το αύριο για να πετύχετε τον Στόχο Νο 9 για την δική σας επιχείρηση.»

Η Μαριέττα Δοξοπούλου Associate της Better Future στην ομιλία της, ήταν σαφής :«Δεν υπάρχει πλέον το “business as usual” και η επιλογή είναι ανάπτυξη ,διαφορετικά η στασιμότητα και φθορά. Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις καλούνται πολύ γρήγορα να καλύψουν το χαμένο έδαφος  σε πόρους, καινοτομία και ανάπτυξη. Το μέλλον θα ανήκει στις επιχειρήσεις αυτές που θα ακολουθήσουν ένα μοντέλο συνεχούς ανάπτυξης μέσα από τον εκμοντερνισμό, τις συνεργασίες και τις συγχωνεύσεις. Τα πάντα ρεί μηδέποτε κατά τ’ αυτό μένει. Ο κόσμος μας συνεχώς αλλάζει και πρέπει και εμείς να αλλάζουμε μαζί του – Η αναδιοργάνωση και το scalling up δεν είναι τιποτ’ άλλο από μία συμπόρευση σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.»

Η Ιωάννα Τζίκα  – Project Manager KONVA – North Aegean Sea Canneries SA ξεκαθάρισε πως η καινοτομία αφορά σε ένα πολύ μεγάλο φάσμα της επιχειρηματικότητας και μπορεί – και πρέπει – να βρίσκεται στη φιλοσοφία μας σε κάθε στρατηγικό σχεδιασμό. Είναι φυσικά απαραίτητο συστατικό αν θέλουμε να μιλάμε για ανταγωνιστικά προϊόντα και βιομηχανική ανάπτυξη. ‘’Η φιλοσοφία αυτή μας έχει βοηθήσει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και σύγχρονοι σε μια εποχή που η διαφάνεια και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντας είναι πρωταρχικοί, στρατηγικοί στόχοι”.  

Η Ζέφη Δημαδάμα: Πανεπιστημιακός, Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου, Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος : "Η επιτακτική ανάγκη ενεργοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας για τη βιώσιμη ανάπτυξη (κράτη, κυβερνήσεις, κοινωνία πολιτών), απαιτεί μετρήσιμους δείκτες, επιχειρησιακά εργαλεία και οικονομικά υποδείγματα αποτίμησης του περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων και των αντίστοιχων πολιτικών, ώστε να μην παραμείνουν οι διεθνείς πολιτικές και ειδικότερα η Agenda 2030 και οι 17 Στόχοι του ΟΗΕ, για μια ακόμη φορά ένα ευχολόγιο. Το ζήτημα της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πανδημία, την ανάπτυξη, την ισότητα, το περιβάλλον και την κλιματική προσαρμογή".

Η Μελίνα Ταπραντζή ιδρύτρια της Wise Greece, ενημέρωσε για το πολυβραβευμένο εγχείρημα της τονίζοντας: “Μέχρι σήμερα, συνεργαζόμαστε με 100 Έλληνες παραγωγούς, εξάγουμε σε 8 χώρες 2.500 προϊόντα και διαθέτουμε εκατοντάδες τόνους τρόφιμα σε ευάλωτες ομάδες”. “Τρως εσύ και τρώνε πολλοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη” είναι το μότο της . Η Wise Greece βραβεύτηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια Τράπεζα για το έργο της στην εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Την εσπερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

Στο cocktail που ακολούθησε αναπτύχθηκε networking μεταξύ των παρευρισκόμενων, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί των ομιλιών ,αλληλογνωριμία και δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για συνεργασίες υπό την σκέπη των κυριών του Προεδρείου  Άννας Καμαρίδη και Ειρήνης Βενιάμη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ