Ο Joseph, εκ γενετής χωρίς σαγόνι παντρεύτηκε μια καλλονή και είναι ευτυχισμένος - Τα χρόνια του bullying (φωτό)

Η αγάπη τον έσωσε

Ο Joseph Williams πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του υποφέροντας από το bullying που δεχόταν για την εμφάνισή του, καθώς ο άντρας από το Σικάγο γεννήθηκε χωρίς σαγόνι.

Ωστόσο όπως δηλώνει ο ίδιος η αγάπη τον έσωσε, μετά από δεκαετίες που αισθανόταν «άχρηστος». Τώρα, θέλει να υπενθυμίσει στους άλλους πως μπορούν να παλέψουν με τις προκλήσεις και να τους δίξει ότι αξίζουν περισσότερα από την ζωή.

Ο 41χρονος γεννήθηκε με σπάνια συγγενή διαταραχή που ονομάζεται «otofacial syndrome» και η οποία προκαλείται από ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, αφήνοντας τον ασθενή ανίκανο να μιλήσει ή να φάει με το στόμα του. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα και ένα σωλήνα φαγητού.

«Το ραντεβού ήταν επίσης δύσκολο για μένα γιατί είχα τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση και ένιωθα άχρηστος, αλλά όταν άρχισα να πιστεύω στον εαυτό μου και συνειδητοποίησα ότι άξιζα περισσότερα, κατέληξα να βρω τη γυναίκα μου», είπε.

JOSEPH WILLIAMS / CATERS NEWS

 

«Ήμασταν φίλοι στην αρχή, αλλά τελικά αρχίσαμε να βγαίνουμε και ερωτευτήκαμε», πρόσθσε μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Caters,σύμφωνα με το nypost.com.. «Παντρευτήκαμε το 2020. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος δεν θα περίμενε ποτέ να παντρευτώ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι θα το έκανα».

Ο Williams, ο οποίος εργάζεται ως οξυγονοκολλητής, πίστευε ότι θα περάσει μόνος την ζωή του, ωστόσο το 2019 βρήκε την αδερφή - ψυχή του, στο πρόσωπο της πανέμορφης 39χρονης Vania.

Με την ελπίδα να βοηθήσει τους άλλους, ο Williams μιλά τώρα ανοιχτά για το πώς οι άνθρωποι συνήθιζαν να φεύγουν μακριά από αυτόν ή να τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Κατά καιρούς, είπε ότι ήθελε να κρυφτεί και να κλάψει - και μάλιστα σκέφτηκε να αυτοκτονήσει - αλλά πίεζε τον ευατό του να παραμείνει ψύχραιμος. 

«Υπάρχει ένας λόγος που ο Θεός με έκανε έτσι» θα πει σημειώνοντας ότι αυτό τον βοήθησε στις δύσκολες στιγμές. «Μου έδωσε αυτό το φορτίο γιατί ήξερε ότι μπορούσα να το μεταφέρω» προσθέτει.

«Καταλαβαίνω ότι είμαι διαφορετικός και ότι μερικοί άνθρωποι θα νομίζουν ότι είμαι άσχημος και δεν με αποδέχονται, αλλά εξακολουθώ να είμαι ένας άνθρωπος που έχει καρδιά, συναισθήματα και μυαλό», συνέχισε. «Θα πρέπει να με αντιμετωπίζουν με σεβασμό, όπως θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν οποιονδήποτε άλλο».

JOSEPH WILLIAMS / CATERS NEWS

«Οι άνθρωποι σταματούν και με κοιτούν επίμονα και γίνεται ενοχλητικό. Μακάρι οι άνθρωποι να μου μιλούσαν και να μου έκαναν ερωτήσεις αντί να με κοιτούν...».

Ενώ μεγάλωνε, είπε ότι όλοι ήθελαν να τον προστατέψουν από τον κόσμο, λέγοντάς του ότι «δεν μπορούσε να κάνει αυτό και εκείνο — αλλά δεν ήθελα η κατάστασή μου να με κρατήσει πίσω και δεν ήθελα να περιοριστώ .»

Έτσι έμαθε έμαθε να επικοινωνεί μέσω της νοηματικής γλώσσας, καθώς και μέσω τηλεφώνου και σημειώσεων, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσε έναν ειδικό σωλήνα στο στομάχι για να μπορεί να τρώει.

«Δεν μπορώ να φάω, να μιλήσω ή ακόμα και να αναπνεύσω σωστά», είπε. «Έχω ένα σωληνάριο στο στομάχι μου, στο οποίο μπορώ να τοποθετήσω ανάμεικτο φαγητό, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ φαγητό».

Όταν γεννήθηκε, λόγω του συνδρόμου, πήγε από την γενέτειρά του στο Σικάγο για να υποβληθεί σε πολλαπλές γναθοπροσωπικές επεμβάσεις.

 

«Έκανα ένα μόσχευμα οστού και δέρματος καθώς προσπαθούσαν να μου φτιάξουν μια γνάθο, αλλά καθώς μεγάλωνα το σώμα μου το απέρριψε και ήταν ανεπιτυχές», είπε ο Williams. «Και με έβαλαν επίσης για υιοθεσία, κάτι που με οδήγησε να γνωρίσω την ανάδοχη οικογένειά μου».

JOSEPH WILLIAMS / CATERS NEWS

«Το να μεγαλώσω ήταν δύσκολο και το να γεννηθώ έτσι μου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, αλλά προσπάθησα να μην το αφήσω αυτό να με επηρεάσει», συνέχισε.

Σήμερα, ο Williams ορκίζεται ότι η φυσική του κατάσταση δεν θα τον εμποδίσει να ζήσει τη ζωή του στο έπακρο με τη Vania - και να ασχοληθεί με τα τις άλλες μεγάλες του αγάπες, τα ντραμς και την μουσική.

«Το όνειρό μου είναι να γίνω DJ μια μέρα. Μπορεί μερικές φορές να δυσκολεύομαι να επικοινωνήσω, αλλά η μουσική είναι ένας τρόπος να εκφραστώ», είπε. «Το να γεννηθώ χωρίς σαγόνι μου έδωσε μια διαφορετική άποψη για τη ζωή και με έκανε αυτό που είμαι σήμερα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ