Γιάννης Λουκάκος: Πεντανόστιμα ντόνατς γεμιστά με σοκολάτα

Yλικά για 12 μερίδες. 

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα ντόνατς
  • 180 γρ. νερό
  • 25 γρ. γάλα σκόνη
  • 1 αβγό
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. μαγιά νωπή
  • 65 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση σοκολάτας

  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. μέλι
  • 130 γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 40 γρ. κρύο βούτυρο, κρύο σε κύβους

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Για τα ντόνατς

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, το γάλα, το αβγό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το βούτυρο και χτυπάμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει ελαστική.

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, τη δουλεύουμε ελαφρώς και μετά τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, για 20-25 λεπτά.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη, την ανοίγουμε σε πάχος 2 εκατοστών. Με ένα μαχαίρι ή κουπ ατ κόβουμε σε 12 σχήματα της επιλογής μας και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ηλιέλαιο, στους 170°C και τηγανίζουμε τα ντόνατς και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε τα ντόνατς σε απορροφητικό χαρτί, για να στεγνώσουν και να κρυώσουν. Δημιουργούμε μια εσοχή με το κορνέ στα ντόνατς και γεμίζουμε με τη σοκολάτα.

Για τη γέμιση σοκολάτας

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το μέλι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.

Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.

Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα κορνέ για να γεμίσουμε στη συνέχεια τα ντόνατς.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ