Φωτιά στην Θεσσαλονίκη: Δύο διασωληνωμένοι- Εννέα άτομα συνολικά στο νοσοκομείο (φωτό - βίντεο)

Δεκάδες οι απεγκλωβισμοί....

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» δύο άνδρες, ηλικίας 20 και 35 ετών, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Σύμφωνα μάλιστα πληροφορίες, στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 6 άτομα, ενώ ακόμη τρία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος» με ελαφριά αναπνευστικά προβλήματα.

Επιπλέον, σε 44 απεγκλωβισμούς ατόμων προχώρησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο κτίριο προκειμένου να κατασβέσουν τη φωτιά.

Αμέσως μετά την επιχείρηση κατάσβεσης, ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, μιλώντας για τη φωτιά, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο».

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην επιτυχή αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η δύναμη της αστυνομίας που έφτασε στο σημείο.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός, Αλέξανδρος Σφελινιώτης και οι αστυνομικοί βοήθησαν αρχικά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στη διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής, ενώ στη συνέχεια βοήθησαν στους απεγκλωβισμούς και έδιναν παράλληλα ότι πληροφορίες είχαν προς τους άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο.

Δείτε όσα δήλωσε:

Στο σημείο βρίσκονται ακόμη ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες σε όλους όσοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα αναφέρει το Grtimes

φωτιά

φωτιά

φωτιά

φωτιά

Όπως επιπλέον είπε, «είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια». Ο κ. Αποστολίδης ξεκαθάρισε ακόμη πως:

«Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε σε ακάλυπτο χώρο με πολλά υλικά ανάμεσα στα τρία κτίρια πού βρίσκονται στο σημείο.

Δείτε φωτό από eurokinissi στο Slide Show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ