Χαλάει πάλι ο καιρός - έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες & χαλάζι αύριο Κυριακή

Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Αλλάζει πάλι ο καιρός με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, την Κυριακή.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Κυριακή (29-05-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.

Πιο συγκεκριμένα :

Αύριο Κυριακή (29-05-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν :

α) από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

β) από τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός την Κυριακή - η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα θα φθάσει τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ