Από την Χιλιαδού της Εύβοιας στις Κάννες! Στο «Triangle of sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ ο Χρυσός Φοίνικας (φωτό & βίντεο)

Η ταινία του, ελληνικής συμπαραγωγής, γυρίστηκε στη Χιλιαδού

Άρωμα Ελλάδας στις Κάννες, με μια ταινία που γυρίστηκε στην χώρα μας να κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα.

Ειδικότερα ο Σουηδός σκηνοθέτης Ρούμπεν Έστλουντ κέρδισε  έναν δεύτερο Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες με την κωμωδία "Triangle of sadness", μια όξινη σάτιρα των υπερπλούσιων και των ταξικών σχέσεων στις δυτικές κοινωνίες.

Η ταινία του, ελληνικής συμπαραγωγής, γυρίστηκε στη Χιλιαδού της Εύβοιας.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης βρέθηκε στη  πρεμιέρα της ταινίας και έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της ταινίας (πολλοί από τους οποίους Έλληνες) και στην ελληνική εταιρεία παραγωγής Heretic, συμπαραγωγό της ταινίας "Triangle of Sadness" του Ruben Östlund που μόλις κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών Festival de Cannes και η οποία κατά κύριο λόγο έχει γυριστεί στην Χιλιαδού της Εύβοιας! (Πόσο τυχερός να είμαι στην πρεμιέρα της!)».

Λίγα λόγια για την ταινία "Triangle of sadness"

Πρόκειται για το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη, του οποίου η παραγωγή έλαβε χώρα στην Εύβοια και την Ηλεία σε συμπαραγωγή της Heretic. Δανείζεται τον τίτλο της από τον όρο που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρούργοι όταν θέλουν να περιγράψουν τις ρυτίδες που σχηματίζονται ανάμεσα στο μέτωπο και τα φρύδια.

Είναι μία από τις πρώτες ενδείξεις της γήρανσης και ένα από τα ζητήματα που οδηγούν σε υπαρξιακή οδύνη τους ήρωες της ταινίας. Δηλαδή, ένα ζευγάρι μοντέλων (Χάρις Ντίκινσον & Τσάρλντμπι Ντιν) οι οποίοι θα βρεθούν σε ένα πανάκριβο γιοτ με ένα… μαρξιστή καπετάνιο (Γούντι Χάρελσον) για μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική που στραβώνει επικίνδυνα. 

Στην ταινία παίζουν οι: Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean, Zlatko Buric, Oliver Ford Davies, Iris Berben, Sunnyi Melles, Alex Schulman, κ.ά.

 

 

 Σχετικά με την επιλογή της Εύβοιας ο Έστλουντ είχε δηλώσε στο Αθηνόραμα:  «Όταν είδαμε τη Χιλιαδού δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ. Ταίριαζε απόλυτα με το σενάριο και ταυτόχρονα προσέφερε κάτι ξεχωριστό. Οπουδήποτε κι αν κοίταζα υπήρχε κάτι μοναδικό, σαν ορόσημο.

Από τη μία ήταν τα βουνά που δε θα μπορούσαν να βρίσκονται αλλού, από την άλλη ακριβώς απέναντι υπάρχει το νησί Χέλιαθο. Συνολικά η Χιλιαδού ήταν τόσο επιβλητική που θα μπορούσε να ‘ναι ακόμα ένας χαρακτήρας στην ταινία.

Επομένως δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να βρούμε τρόπους να καδράρουμε τη φύση και να κάνουμε τα γυρίσματα εκεί. Προσωπικά ερωτεύτηκα την Χιλιαδού, είχα πάει ήδη δύο φορές πριν ξεκινήσει η παραγωγή και μετά έμεινα για επτά εβδομάδες σερί προτού μεταφερθούμε στο Κατάκολο. Δεν ξέρω αν για αυτό ευθύνεται το ότι είχα ένα καταπληκτικό γύρισμα εκεί, αλλά ομολογώ πως η Χιλιαδού έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ