Βασίλισσα Ελισάβετ - Ετών 96 - 70 χρόνια στο θρόνο: Η Αγγλία γιορτάζει - Όλες οι προετοιμασίες για τις 4ήμερες εκδηλώσεις (βίντεο - φωτό)

Η 96χρονη Ελισάβετ συμπλήρωσε εβδομήντα χρόνια στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Βρετανία θα τιμήσει τα εβδομήντα χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο αυτή την εβδομάδα, με τετραήμερους εορτασμούς που θα περιλαμβάνουν στρατιωτικές παρελάσεις, μία εκκλησιαστική τελετή, δημόσιες εκδηλώσεις, αλλά και μία συναυλία ποπ έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Η 96χρονη Ελισάβετ συμπλήρωσε εβδομήντα χρόνια στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου τον Φεβρουάριο, ενώ έχουν προγραμματιστεί δύο δημόσιες αργίες για την οργάνωση ενός επίσημου τετραήμερου εορτασμού από την ερχόμενη Πέμπτη, στη διάρκεια του οποίου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο (2-5 Ιουνίου).

 

 

Δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ποιες από τις εκδηλώσεις θα παραστεί η βασίλισσα, η οποία αναγκάστηκε να απουσιάσει από αριθμό επίσημων υποχρεώσεών της τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας αυτού που το Παλάτι του Μπάκιγχαμ χαρακτήρισε “περιστασιακά ζητήματα κινητικότητας”.
 

Αξιωματούχοι της μοναρχίας στη Βρετανία δήλωσαν ότι η παρουσία της βασίλισσας θα αποφασίζεται αυθημερόν.

Σε μία τιμητική εκδήλωση για την “Ελισάβετ την Μεγάλη”, που έγινε στο κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι η υπηρεσία και η αφοσίωσή της στο καθήκον ήταν απαράμιλλη.

“Ελπίζω ότι στις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να δείξουμε με κάθε εκδήλωση, κάθε συναυλία και κάθε δημόσιο πάρτι και αεροπορική εκδήλωση την αγάπη και την αφοσίωση, ανταποδίδοντας την αγάπη και αφοσίωση, αλλά και την ηγεσία που η ίδια επέδειξε στο σύνολο της χώρας για επτά δεκαετίες,” δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

 

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις θα αρχίσουν την Πέμπτη με την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση "Trooping the Colour" στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η τιμητική διέλευση σύγχρονων, αλλά και ιστορικών αεροσκαφών.

Η βασίλισσα αναμένεται να εμφανιστεί στον εξώστη του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, προκειμένου να χαιρετίσει τα πλήθη. Θα απουσιάζουν τα δύο πιο αμφιλεγόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο γιος της, ο Πρίγκιπας Άντριου και ο εγγονός της, ο Πρίγκιπας Χάρι.

Τον Φεβρουάριο, ο Άντριου ήρθε σε διακανονισμό για μία αγωγή που είχε κατατεθεί σε βάρος του στις ΗΠΑ, στην οποία κατηγορούνταν για τη σεξουαλική κακοποίηση της Βιρτζίνια Τζούφρι. Ο ίδιος είχε προηγούμενα παραιτηθεί από τα δημόσια καθήκοντά του, εξαιτίας των δεσμών του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν που πέθανε στο κελί του στη Νέα Υόρκη το 2019.

Ο Χάρι, ο νεότερος γιος του πρίγκιπα Καρόλου, επίσης παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα, προκειμένου να μετακομίσει με την Αμερικανίδα σύζυγό του Μέγκαν στο Λος Άντζελες, από όπου και έχουν ασκήσει κριτική κατά του βασιλικού οίκου της Βρετανίας.

 

Ωστόσο και οι δύο είναι πιθανό, να παραβρεθούν σε άλλες εκδηλώσεις στη διάρκεια του εορταστικού Σαββατοκύριακου. Από τις εκδηλώσεις θα είναι επίσης απών ο σύζυγος της βασίλισσας, Πρίγκιπας Φίλιππος που πέθανε σε ηλικία 99 ετών, τον Απρίλιο του 2021, έπειτα από 73 χρόνια κοινού βίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ