Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για την τουρκική προκλητικότητα - έδειξε στον Καγκελάριο τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» (βίντεο)

Είχαν συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς, στο περιθώριο των εργασιών της δεύτερης ημέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γερμανός καγκελάριος συζήτησαν για την στήριξη στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, αλλά και την κλιμακούμενη εσχάτως τουρκική προκλητικότητα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Σολτς αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα, ήτοι τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, αλλά και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας, που, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε επίσης: Απόφαση σταθμός στην Ε.Ε: Εμπάργκο στο πετρέλαιο αποφάσισαν τα ξημερώματα οι 27 ηγέτες (βίντεο/φωτό)

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έδειξε στον καγκελάριο τον χάρτη της γαλάζιας πατρίδας με το σύνολο των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων και ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ