Η Finos Film λέει «όχι» στο κάπνισμα μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο με ατάκες από αγαπημένες μας ταινίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Η Finos Film έχει δημιουργήσει ένα άκρως απολαυστικό βίντεο με ατάκες από αγαπημένεςταινίες του παλιού ελληνικού κιμνηματογράφου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος.

Πάντα μπροστά από την εποχή της, η Finos συγκέντρωσε σκηνές ταινιών που μας προτρέπουν να σβήσουμε τα τσιγάρα τώρα!

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καθιερώσει την 31η Μαΐου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, με στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τις θανατηφόρες συνέπειες της καπνιστικής έξης, ενώ, παράλληλα, με τη διάδοση των αντικαπνιστικών μηνυμάτων ευελπιστεί στην ευαισθητοποίηση των καπνιστών ως προς τις μεθόδους διακοπής και την αποδέσμευση τους από την νικοτίνη.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ σχετικά με την χρήση προϊόντων καπνού, τόσο στη χώρα μας όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η κατανάλωση καπνού αποτελεί σημαντικό παράγοντα νοσηρότητας και θνησιμότητας ανεξαρτήτου οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την καταπολέμηση των νεοπλασματικών ασθενειών είναι έως το 2040 λιγότερο από το 5% του πληθυσμού να κάνει χρήση καπνού, όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δρ. Τσικρικά Σταματούλα, γραμματέας της Ομάδας Ελέγχου Καπνού της Πανευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, πνευμονολόγος Νοσοκομείου "Σωτηρία", Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας .

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ