Ντίνα Νικολάου: Κρέμα σοκολάτας παγωμένη με πραλίνα φουντουκιού - Το top γλυκό του καλοκαιριού

Δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτές τις κρέμες με σπιτική πραλίνα για να ακόμα πιο πλούσια γεύση και ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να ετοιμάσω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα.

  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσω να πάρει βράση. Αποσύρω, το αφήνω να κρυώσει λιγάκι και να γίνει χλιαρό και το ρίχνω σταδιακά στο μπολ με το μείγμα αυγών που έφτιαξα, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα (ή το μίξερ χειρός), μέχρι να φτιάξω ένα λείο μείγμα. Αφήνω κατά μέρος.

  3. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη ζεσταίνω μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν η σοκολάτα λιώσει καλά αποσύρω από το μπεν μαρί, προσθέτω την πραλίνα και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα αυτό στο μπολ με το μείγμα των αυγών και χτυπάω καλά με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα.

  4. Αδειάζω το μείγμα σε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια για κρέμες και σκεπάζω το καθένα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετώ σε ένα σχετικά βαθύ ταψάκι το οποίο γεμίζω μέχρι τη μέση με καυτό νερό και το βάζω στο φούρνο. Ψήνω τις κρέμες για 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά τους να σφίξει.

  5. Τις βγάζω από το ταψάκι, τις αφήνω να κρυώσουν κάπως και χωρίς να αφαιρέσω τα αλουμινόχαρτα τις βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσουν καλά. Σερβίρω τις κρέμες παγωμένες, πασπαλισμένες με την τριμμένη κουβερτούρα.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ