Τελευταίο «αντίο» στον Βαγγέλη Παπαθανασίου - Στο Παρίσι έγινε η πολιτική κηδεία & αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα

Σε στενό κύκλο

Στο Παρίσι, όπου και ζούσε μόνιμα, έγινε την Παρασκευή η πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Το δικηγορικό γραφείο «Ευάγγελος Καλαφάτης και Συνεργάτες» που εκπροσωπεί την οικογένεια του συνθέτη ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση:

«Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή».

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη, ενώ οι επικήδειοι ξεκίνησαν με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι που έγραψε και ερμήνευσε ειδικά για την περίσταση ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και στο έργο του συνθέτη κατά σειρά ο νευροχειρουργός Στέργιος Τέγος, η Συντηρήτρια έργων τέχνης Αγγελική Μαχάον, ο γιατρός και ερευνητής Δημήτρης Σκόκος και τέλος ο δικηγόρος, εκπρόσωπος επί δεκαετίες και στενός φίλος του, Ευάγγελος Καλαφάτης, που ήταν ο μόνος, εκτός από την κυρία Μαχάον, που μίλησε στα ελληνικά.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακούστηκαν εμβληματικά μουσικά κομμάτια του συνθέτη – συγκεκριμένα: “Light and Shadow” από το «1492», “Eternal Alexander” από το «Alexander», “One Alone” και “Love Theme” από το Blade Runner και το Prelude από το έργο «Voices».

Στην τελετή παραβρέθηκαν η επί 30 έτη σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά, μέλη της οικογένειάς του, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Γιώργος Βογιατζής, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA, Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαϊα Μπαλτά και η πρώην πρώην Αυτοκράτειρα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ