Πέθανε στην Αθήνα η Κύπρια υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου

Είχε υποστεί ρήξη ανευρίσματος στον εγκέφαλο, νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες και βρισκόταν σε καταστολή.

Απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιουνίου στην Αθήνα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία είχε υποστεί ρήξη ανευρύσματος στον εγκέφαλο.

Σε ανακοίνωσή της, η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει: «Με βαθύτατη θλίψη, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώνει πως η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 και 30 το βράδυ της 6ης Ιουνίου 2022, σε ηλικία 68 ετών στο Ιατρικό Κέντρο “Υγεία”, στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση εκφράζουν βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια της». 

Eπίσης, την αναστολή όλων των δημοσίων δραστηριοτήτων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη έως την ημέρα της κηδείας της Ζ. Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας στην Κύπρο, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες. 

Συλλυπητήρια δήλωση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε δήλωσή του.

Όπως επισημαίνει, «η Ζέτα Αιμιλιανίδου άφησε το δικό της αποτύπωμα στους τομείς της εργασίας και των κοινωνικών ασφαλίσεων στην Κύπρο, τομείς που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια. Έκανε σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, δικαιωμάτων των εργαζομένων και ισότητας των φύλων. Πρόκειται αναμφίβολα για μία μεγάλη απώλεια από την πολιτική σκηνή της Κύπρου. Θερμά συλλυπητήρια στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους οικείους της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ