Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

"Κρατήστε τα παιδιά σας μακριά από την δημοσιογραφία": Δημοσιογράφος χάνει το σπίτι της από μήνυση για άρθρο που δεν έγραψε

Aπίστευτο και όμως αληθινό. 

Η δημοσιογράφος Γιούλη Σταρίδα βρίσκεται ένα βήμα πριν να χάσει σε πλειστηριασμό το πατρικό της σπίτι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό για 60.000 ευρώ μετά από δικαστική απόφαση που εκδόθηκε ερήμην της για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η διευθύντρια σύνταξης της Espresso, σημειώνει ότι "μετά από  μήνυση και αγωγή το 2009 κατά της εφημερίδας Espresso και της εταιρείας ΝΕΠ, ιδιοκτησίας τότε του Πέτρου Κυριακίδη... Τα δικαστήρια έγιναν όλα ερήμην μας καθώς οι κλητεύσεις ρίχνονταν κάτω από την σφραγισμένη πόρτα του κτιρίου της ΝΕΠ στην Καλλιθέα. Χωρίς καν να έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ το εαυτό μου, δικάστηκα τελεσίδικα", αναφέρει και επισημαίνει ότι "το συγκεκριμένο δημοσίευμα για το οποίο χάνω το σπίτι μου, δεν το είχα γράψει καν εγώ… Το όνομά μου είχε μπει από λάθος του ατελιέ".

 

Αποσπάσματα από την ανάρτηση της Γιούλης Σταρίδα

 "Σήμερα αποφάσισα να κάνω το τελευταίο μου post στο facebook για να σας ενημερώσω πως από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να καταστραφεί μια ολόκληρη οικογένεια και να βρεθεί στο δρόμο.

Το 1996 όταν τελείωσα το σχολείο αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρό μου και να ασχοληθώ με αυτό που λαχταρούσε η ψυχή μου…. Την δημοσιογραφία. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου προσπάθησε να με αποτρέψει, αλλά μάταια.

Σήμερα, λοιπόν σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε τότε… Στις 6 Ιουλίου το πατρικό μου σπίτι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο διαμένει η μητέρα μου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέος 60.000 ευρώ, μετά από δικαστική απόφαση που εκδόθηκε ερήμην μου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου!", αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Σταρίδα και επισημαίνει:  "Τα δικαστήρια έγιναν όλα ερήμην μας, καθώς οι κλητεύσεις ρίχνονταν κάτω από την σφραγισμένη πόρτα του κτιρίου της ΝΕΠ στην Καλλιθέα. Χωρίς καν να έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ το εαυτό μου, δικάστηκα τελεσίδικα. Ο κ. Μουλίνος δεν έχει τίποτα στο όνομά του, ο Πέτρος Κυριακίδης είναι φυγόδικος. Όσο για μένα; Ο πατέρας μου πέθανε δουλεύοντας προσπαθώντας να μου φτιάξει ένα σπίτι για να είμαι εξασφαλισμένη. Αυτό λοιπόν το σπίτι βγαίνει στο σφυρί… Πλέον είμαι η μοναδική εργαζόμενη σε αυτή τη χώρα που αντί να πληρώνομαι για να δημιουργώ, χάνω και ό,τι είχα", αναφέρει η κ. Σταρίδα και επισημαίνει: "Καλή συνέχεια σε όλους! Κρατήστε τα παιδιά σας τώρα που δίνουν πανελλήνιες μακριά από την δημοσιογραφία".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ