Η συγκινητική στιγμή που ο Μάθιου Μακόναχι αναλύεται σε δάκρυα μιλώντας για το μακελειό στο Τέξας - Τα πράσινα Converse και οι ζωγραφιές

Ο αγαπημένος ηθοποιός έβαλε τα κλάματα... 

Ο Matthew McConaughey απηύθυνε μια συγκινητική έκκληση προς τους Αμερικανούς νομοθέτες να ψηφίσουν νομοθεσία για τον έλεγχο της οπλοκατοχής κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, όπου κάλεσε το Κογκρέσο να "φτάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο".

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ζήτησε να ενισχυθούν οι έλεγχοι για τις αγορές όπλων και να αυξηθεί η ελάχιστη ηλικία για την αγορά ενός τυφεκίου τύπου AR-15 από τα 18 στα 21 έτη.

"Θέλουμε ασφαλή και προστατευμένα σχολεία και θέλουμε νόμους για τα όπλα που δεν θα διευκολύνουν τόσο πολύ τους κακούς να παίρνουν τα καταραμένα όπλα", δήλωσε ο McConaughey.

Η ομιλία του ήρθε στον απόηχο του μακελειού του περασμένου μήνα σε δημοτικό σχολείο της γενέτειράς του, του Ουβάλντε του Τέξας, όπου σκοτώθηκαν 19 μαθητές και δύο δάσκαλοι.

 

 

Σε μια άκρως προσωπική ομιλία 22 λεπτών, ο McConaughey προέτρεψε το Κογκρέσο να περάσει μεταρρυθμίσεις για τα όπλα που μπορούν να σώσουν ζωές χωρίς να παραβιάζουν τα δικαιώματα της δεύτερης τροπολογίας.

 "Βρισκόμαστε σε ένα παράθυρο ευκαιρίας αυτή τη στιγμή που δεν είχαμε ξαναβρεθεί. Ένα παράθυρο όπου φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί πραγματική αλλαγή"

Ο McConaughey, ο οποίος φέτος εξέτασε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τέξας πριν το απορρίψει, συναντήθηκε για λίγο κατ' ιδίαν με τον Joe Biden πριν μιλήσει στο σώμα Τύπου του Λευκού Οίκου στην αίθουσα ενημέρωσης James Brady αναφέρει η theguardian

«Ξέρετε τι θέλει κάθε ένας από αυτούς τους γονείς; Τι μου ζήτησαν; Να συνεχίσουν τα όνειρα των παιδιών τους να ζουν. Είπαν ότι θέλουν ο χαμός τους να αποκτήσει κάποια σημασία», είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

«Είναι ένα μονοπάτι που επιλέγω να μην ακολουθήσω προς το παρόν», είπε.

«Αυτά τα ίδια πράσινα Converse, στα πόδια της, ήταν η μόνη ξεκάθαρη απόδειξη για την αναγνώρισή της μετά το μακελειό» είπε ο Μακόναχι.

Οι αθώες ψυχές

Ο ηθοποιός έδειξε στους δημοσιογράφους μια ζωγραφιά της Alithia Ramirez, που ονειρευόταν να φοιτήσει σε σχολή καλών τεχνών στο Παρίσι. Επίσης, τους μίλησε για την Eliahna «Ellie» Garcia, που αγαπούσε τον χορό και την εκκλησία και ήξερε ήδη, κι ας ήταν τόσο μικρούλα, να οδηγεί τρακτέρ.

Η Ellie ανυπομονούσε να διαβάσει εδάφια από τη Βίβλο στην επόμενη λειτουργία που θα πήγαινε με τους γονείς της, όμως δεν πρόλαβε γιατί ο 18χρονος μακελάρης έκοψε το νήμα της ζωής της με το όπλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ