KLOTHO: Γυναίκες υφάντρες από την Κρήτη αναβιώνουν την τέχνη τους δημιουργώντας συλλογές με μεγάλη πολιτισμική αξία - Η συλλογή για το φετινό καλοκαίρι (Φωτό & Βίντεο)

Μοτίβα και χρώματα που συνδυάζουν παράδοση με τις σύγχρονες τάσεις

Γυναίκες υφάντρες από την Κρήτη αναβιώνουν την τέχνη τους δημιουργώντας συλλογές με μεγάλη πολιτισμική αξία.

Το Klotho ξεκίνησε το 2015 και πήρε το όνομά του από τη μοίρα Κλωθώ, κόρη του Δία, η οποία ύφαινε τις ζωές των ανθρώπων.

 

 

 

 

 

 

Το brand έχει στόχο να επαναφέρει και να ενσωματώσει στη σύγχρονη καθημερινότητα μία πανάρχαια τέχνη που τα τελευταία χρόνια έχει τελείως παραγκωνιστεί στη χώρα μας.

Γυναικεία ρούχα, καφτάνια και τσάντες από τις συλλογές Klothο, χαρακτηρίζονται από σύγχρονη αισθητική και πολιτισμική αξία βρίσκονται ήδη σε πολλά concept stores στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αντικείμενα διακοσμημένα με σχέδια κεντημάτων από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη, γνωστά ιστορικά μοτίβα που χαρακτηρίζονται από καθαρές, γεωμετρικές γραμμές και μίνιμαλ επιρροές βαθιά ριζωμένες στην απλότητα της κλασσικής Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

Οι συλλογές Klotho διακρίνονται από μία κλασική διαχρονικότητα, μία relaxed chic διάθεση και έναν artisanal χαρακτήρα με πολλή χειροποίητη δουλειά η οποία απαιτεί χρόνο, δεξιοτεχνία και μεράκι κάνοντας κάθε κομμάτι μοναδικό.

Κάθε αντικείμενο είναι μοναδικό και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό κατά παραγγελία, αφού η παραγωγή τους είναι χρονοβόρα και απαιτητική.

 

 

 

 

 

 

Αυτό είναι άλλωστε το τίμημα για τη διατήρηση μιας Τέχνης χιλιάδων χρόνων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ