Προσφέρεις στον σκύλο όσα χρειάζεται; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που θέλει από σένα

Ο σκύλος είναι ίσως το συνηθέστερο κατοικίδιο

Πιστός, φύλακας, αξιαγάπητος και ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος είναι ίσως το συνηθέστερο κατοικίδιο. Του προσφέρεις όμως όσα χρειάζεται;

1. Απαραίτητο είναι ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον. Ο σκύλος πρέπει να βρίσκεται μακριά από κινδύνους όπως επικίνδυνα μπαλκόνια, αντικείμενα μέσα στο σπίτι που μπορεί να τον τραυματίσουν και φυσικά δεν πρέπει να έχει ελεύθερη πρόσβαση στον δρόμο. Επίσης, ο χώρος του και το σπίτι του θα πρέπει να είναι σταθερά.

2. Δεν τους αρέσει να τους αφήνεις στο αμάξι κλειδωμένους. Εκτός της ανασφάλειας που βιώνουν υπάρχει και κίνδυνος να πεθάνουν από τη ζέστη που μπορεί να αναπτυχθεί στο αμάξι.

3. Θέλουν άσκηση και βόλτα! Ο σκύλος είναι δραστήριο ζώο που χρειάζεται σχεδόν καθημερινή βόλτα και φυσικά άσκηση για να διατηρεί τη φυσική κατάστασή του.

4. Τους αρέσει παρά πολύ επίσης να κάνουν παρέα με άλλους σκύλους και να παίζουν μαζί. Το ίδιο τους αρέσει και το παιχνίδι με τα παιδιά.

5. Είναι καλοφαγάδες ομολογουμένως. Το καλό φαγητό είναι για αυτούς απόλαυση.

6. Λατρεύουν τα παιχνίδια που εξασκούν το μυαλό τους καθώς και την εκπαίδευση. Η εξερεύνηση και η περιπέτεια είναι στο αίμα τους και τρελαίνονται να χρησιμοποιούν όλες τις αισθήσεις τους.

7. Επιβράβευσε τον σκύλο σου κάθε φορά που κάνει κάτι σωστά, θα είναι πολύ μεγάλη ευχαρίστηση για εκείνον!

8. Δεν τους αρέσουν οι πολλές αγκαλιές για αυτό μην τον καταπιέσεις αν δεις πως δεν θέλει. Τα ζώα έχουν το δικό τους τρόπο να δείχνουν την αγάπη τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ