Ταξίδι στην Ταϊλάνδη, την χώρα του μασάζ με τους εκπληκτικούς ναούς - Κάντε βόλτα με ελέφαντες, βαρκάδα στη ζούγκλα (φωτό)

Μία επίσκεψη δεν είναι ποτέ αρκετή

Με έντονα τα στοιχεία της Αυτοκρατορίας, η Ταϊλάνδη αποτελεί τον ομορφότερο συνδυασμό φυσικού πλούτου, εξωτισμού, αγορών, παραθερισμού και ταξιδιωτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Η χώρα του μασάζ και των ανέσεων ξέρει να χαλαρώνει τους επισκέπτες της σε τέτοιο βαθμό, που μία επίσκεψη δεν είναι ποτέ αρκετή.

Επισκεφθείτε το παλάτι και τους εκπληκτικής ομορφιάς ναούς της Μπανγκόκ και θαυμάστε την τελειότητα της αρχιτεκτονικής τους.

Γνωρίστε την παλιά αυτοκρατορική πόλη Αγιούταγια, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Νοιώστε τη μαγεία που χαρίζει το περίφημο "Χρυσό Τρίγωνο", τα σύνορα δηλαδή των τριών χωρών (Λάος, Βιρμανία, Ταϊλάνδη), με αφετηρία το Τσιάνγκ Ράι (που θεωρείται η πύλη του).

Κάντε βόλτα με ελέφαντες, βαρκάδα με σχεδία από μπαμπού στη ζούγκλα και απολαύστε παραδοσιακούς χορούς στο Τσιάνγκ Μάι.

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα μοναδικό ταξίδι με τις αναχωρήσεις να είναι στις: 26/7, 9/8, 5/9, 26/10. Η τιμή ξεκινά από 1070€ (12 ημέρες / 9 νύχτες). 

Πληροφορίες πακέτου

12 μέρες στη Τσιάνγκ Ράι, Τσιάνγκ Μάι, Σουκοτάι, Πιτσανουλόκ, Αγιούταγια, Μπανγκόκ. Διαμονή σε 4* & 5* ξενοδοχεία με ημιδιατροφή σε Τσιάνγκ Ράι, Τσιάνγκ Μάι, Σουκοτάι και Αγιούταγια (περιλαμβάνεται ένα δείπνο Καντόκε με παραδοσιακούς χορούς στο Τσιάνγκ Μάι.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ Αθήνα - Μπανγκόκ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, την "Πόλη των Αγγέλων", όπως μεταφράζεται το ταϊλανδέζικο όνομά της (Κrung Thep, Κρουνγκ Τεπ).

2η ΜΕΡΑ - Μπανγκόκ - Τσιάνγκ Ράι/Χρυσό Τρίγωνο

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ και ανταπόκριση με την πτήση για το Τσιάνγκ Ράι, την βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η "Πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο", καθώς βρίσκεται κοντά στα σύνορα των τριών χωρών - της Ταϊλάνδης, του Λάος και της Βιρμανίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ - Τσιάνγκ Ράι/Χρυσό Τρίγωνο

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα φθάσουμε στο Ντόι Τουνγκ (Doi Tung) για να επισκεφθούμε τους κήπους και να θαυμάσουμε την εκπληκτική θέα της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Χρυσό Τρίγωνο, το οποίο θα απολαύσουμε κάνοντας βαρκάδα στον ποταμό Μεκόνγκ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε οδικώς προς το Μάε Σάι (Mae Sai), την βορειότερη πόλη της Ταϊλάνδης, στα σύνορα με τη Βιρμανία, όπου θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε είδη λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο Τσιάνγκ Ράι. Δείπνο. Το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την υπαίθρια αγορά της πόλης με τους εκατοντάδες μικροπωλητές. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ - Τσιάνγκ Ράι - Τσιάνγκ Μάι

Πρωινή αναχώρηση για το Τσιάνγκ Μάι, το περίφημο "Ρόδο του Βορρά". Κατά τη διάρκεια της γραφικής διαδρομής μας θα επισκεφθούμε τον κάτασπρο ναό Wat Rong Khun, που συμβολίζει την αγνότητα του βουδισμού. Άφιξη και περιήγηση στην παλιά πόλη, που θεωρείται ένα "ζωντανό" μουσείο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων τους ναούς Wat Phra Singh και Wat Chedi Luang. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ - Τσιάνγκ Μάι, Φάρμα Ελεφάντων, Ράφτινγκ, Δείπνο Καντόκε με παραδοσιακούς χορούς

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε μια φάρμα ελεφάντων για να "βοηθήσουμε" στο πρωινό τους μπάνιο και να κάνουμε μία βόλτα στη ζούγκλα, έχοντας ανέβει στη ράχη τους! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια τοπική φάρμα με ορχιδέες, θα κάνουμε ράφτινγκ με σχεδία μπαμπού στα ήρεμα νερά του ποταμού και θα μεταβούμε στον λόφο Suthep με την πανοραμική θέα στην κοιλάδα, όπου θα επισκεφθούμε τον Wat Phrathat Doi Suthep. Δείπνο Καντόκε με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Τσιάνγκ Μάι - Σουκοτάι, Επίσκεψη στο Ιστορικό πάρκο

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Σουκοτάι, το οποίο ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και αποτέλεσε το πρώτο πραγματικά ανεξάρτητο βασίλειο της Ταϊλάνδης. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε με το τοπικό τραινάκι το τεράστιο ιστορικό πάρκο με τα ερείπια του βασιλικού παλατιού, των 26 ναών και των πολλών αγαλμάτων του Βούδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ Σουκοτάι - Πιτσανουλόκ - Αγιούταγια

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής προς την Αγιούταγια θα σταματήσουμε στο Πιτσανουλόκ, όπου θα επισκεφθούμε τον πιο σημαντικό ναό της πόλης, τον Βατ Πρα Σρι Ραττάνα Μαχατάτ (Wat Phra Si Rattana Mahathat). Συνεχίζουμε για την Αγιούταγια, την παλιά πρωτεύουσα του Σιάμ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τσάο Πράγια (ή Μενάμ). Λέγεται ότι στην εποχή της ήταν μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου και η καρδιά ενός ακμάζοντος Σιαμέζικου βασιλείου. Άφιξη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης, ο οποίος αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο χώρος αριθμεί περισσότερους από 400 πέτρινους ναούς και βουδιστικά αγάλματα, πολλά από τα οποία θα θαυμάσουμε από κοντά. Ξεχωρίζουν οι τρεις στούπες του Βατ Πρα Σι Σανπέτ (Wat Phra Si Sanphet), τα ερείπια του βασικού παλατιού, ο καθιστός Βούδας και ο ναός Βατ Μαχατάτ (Wat Mahathat). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ - Αγιούταγια - Μπανγκόκ, Κρουαζιέρα στα κανάλια

Πρωινή αναχώρηση για την Μπανγκόκ, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Τσάο Πράγια ή Μάε Νάμ (Μενάμ). Αποτελεί την 4η κατά σειρά πρωτεύουσα της χώρας, μετά από το Σουκοτάι, την Αγιούταγια και το Θόνμπουρι. Φθάνοντας θα κάνουμε μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης, τα περίφημα κλονγκς, τα οποία δημιουργήθηκαν από τον βασιλιά Ράμα, όταν αποφάσισε να ζήσει σε ένα νησί και έτσι η πρωτεύουσα Μπανγκόγκ να γίνει η "Βενετία της Ανατολής". Το θαυμαστό Μεγάλο Παλάτι και ο εκπληκτικός Ναός της Αυγής που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης, αποτελούν μερικές από τις εικόνες της εξωτικής πόλης που θα απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της βόλτας μας με το πλοιάριο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ - Μπανγκόκ, Ξενάγηση πόλης

Η σημερινή ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από το υπέρλαμπρο βασιλικό παλάτι, το οποίο καλύπτει έκταση περίπου 220.000 τετραγωνικών μέτρων. Μέσα από τα λευκά του τείχη βρίσκονται πολλά κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, ναοί με επίχρυσους δράκους, αγάλματα θεοτήτων και τοιχογραφίες που θα σας αφήσουν άναυδους. Ακολουθεί επίσκεψη στον ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, ο οποίος πήρε το όνομά του από το στολισμένο με σμαράγδια και άλλα πολύτιμα πετράδια άγαλμα του καθιστού Βούδα (από νεφρίτη) που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον τεράστιο ναό του Ξαπλωμένου Βούδα (Wat Pho), που στεγάζει το μήκους 45 μέτρων και ύψους 15 μέτρων χρυσό άγαλμα του Βούδα. Τέλος, θα δούμε τον επιβλητικό Ναό της Αυγής στις όχθες του Τσάο Πράγια, που αποτελεί ορόσημο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ - Μπανγκόκ, Ελεύθερη μέρα

Ημέρα ελεύθερη στη Μπανγκόκ και οι επιλογές σας αμέτρητες: βόλτες στην πόλη, αγορές ή ακόμα και συμμετοχή σε κάποια προαιρετική εκδρομή στον ποταμό Κβάι ή στην μεγάλη πλωτή αγορά Damnoen Saduak. Διανυκτέρευση.

11η ΜΕΡΑ - Μπανγκόκ - Πτήση για την Αθήνα

Check out από το ξενοδοχείο. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για κάποια προαιρετική εκδρομή ή για τα ψώνια σας. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην μεταμεσονύχτια πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η - ΜΕΡΑ - Άφιξη στην Αθήνα

Αθήνα

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στην Ταϊλάνδη

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ