Η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά της Νορβηγίας αρραβωνιάστηκε μαύρο σαμάνο, θεραπευτή! Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζα & ο γόης (φωτό)

Πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι την σχέση τους

Η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας γιόρτασε την περασμένη εβδομάδα τον αρραβώνα της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζας με τον επί χρόνια σύντροφό της, τον Σαμάνο Durek Verrett. 

Η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής καθώς σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο της χώρας, ο επόμενος για να ανέβει στον θρόνο είναι ο αδερφός της πρίγκιπας Χάακον, παρόλο που γεννήθηκε μετά από αυτήν. 

Η πριγκίπισσα και ο Durek ανακοίνωσαν τη σχέση τους τον Μάιο του 2019 και έκτοτε η royal μοιάζει μαγεμένη από εκείνον. 

Αν και οι Νορβηγοί δεν ενθουσιάστηκαν με την επιλογή αυτή της Μάρθας Λουίζας - της οποίας, μάλιστα, ο πρώην σύζυγος και πατέρας των 3 κοριτσιών της αυτοκτόνησε πριν λίγα χρόνια,  ανήμερα των Χριστουγέννων - η βασιλική οικογένεια μοιάζει να έχει αποδεχτεί σιωπηρά τη νέα κατάσταση στη ζωή της. 

Σημειώνεται ότι αυτός θα είναι ο δεύετος γάμος για την γαλαζοαίαματη αφού στις 24 Μαΐου 2002 η royal παντρεύτηκε τον συγγραφέα Άρι Μπεν στο Τρόντχαϊμ.  Ωστόσο το 2015 ανακοινώθηκε ότι χωρίζουν με το διαζύγιο τους να βγαίνει το 2017.

Ας επιστρέψουμε όμως στον αρραβώνα και στην αποκάλυψη που έκανε η πριγκίπισσα. Η Μάρθα Λουίζα σε ένα live που έκανε στο Instagram αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι οι αντιδράσεις για τη σχέση της δεν ήταν πάντα θετικές.

Βλέπετε ο 47χρονος καλός της είναι μαύρος και κατάγεται από την Αϊτή, τη Νορβηγία και την Ινδία. Παράλληλα όπως αναφέρει το Tatler εργάζεται ως πνευματικός θεραπευτής στο Λος Άντζελες, και έχει γεννηθεί στην κοντινή πόλη Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

 

«Είχα μια μεγάλη καμπύλη μάθησης που προέρχεται από το προνόμιο των λευκών. Ήμουν τόσο αφελής που δεν έβλεπα τις αποχρώσεις, και νομίζω ότι πολλοί λευκοί είναι.

Οι μικρές αποχρώσεις είναι οι χειρότερες, όταν οι άνθρωποι απομακρύνονται από εσένα [Durek], ή δεν θέλουν να κάτσουν δίπλα σου στο λεωφορείο ή να διασχίσουν το δρόμο για να μην περπατήσουν προς το μέρος σου και φυσικά όλες οι παρατηρήσεις..» ανέφερε η 50χρονη στο live.

Κια πρόσθεσε ακόμα: «Έχω δει ανθρώπους να μου μιλούν πολύ όμορφα και μετά να γυρίζουν στον Durek και να είναι φρικιασμένοι, να μην του αγγίζουν το χέρι ή να μην του λένε γεια ή να του λένε φρικτά πράγματα».

Ο Durek συνέχισε εξηγώντας γιατί πιστεύει ότι κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχθούν τη σχέση του με την royal: «Πρώτον, δεν θέλουν να δουν έναν μαύρο άνδρα στη βασιλική οικογένεια, επειδή δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοιος στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Δεύτερον, η Μάρθα είναι γυναίκα. Είναι διαφορετικό όταν ένας άντρας επιλέγει μια έγχρωμη γυναίκα επειδή είναι άντρας… αλλά για μια πριγκίπισσα να επιλέξει έναν έγχρωμο άντρα, δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία, επομένως είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους να το χειριστούν αυτό.

Δεν θέλουν τους Bridgerton (σ.σ.από την ομώνυμη σειρά του Netflix), θέλουν να το δουν στην τηλεόραση, αλλά δεν θέλουν τους πραγματικούς Bridgerton, που είμαστε εμείς. Έτσι εκνευρίζονται και θυμώνουν πολύ και λένε πολύ άσχημα πράγματα, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος μας δεν μπορεί να παραμείνει ίδιος, πρέπει να εξελιχθούμε ».

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο περιοδικό People, η πριγκίπισσα αποκάλυψε τους συμβολισμούς πίσω από το δαχτυλίδι των αρραβώνων της.

Το σμαράγδι είναι ένα νεύμα προς τη μητέρα της, καθώς είναι ο αγαπημένος της πολύτιμος λίθος. Τα  τρία διαμάντια από την άλλη, αντιπροσωπεύουν τις τρεις κόρες της με τον εκλιπόντα πρώτο της σύζυγο.

Όπως είπε ο Durek: «Έκανα ιστορική έρευνα για όλα τα βασιλικά δαχτυλίδια αρραβώνων, και μετά πήγα και παρατήρησα άλλα δαχτυλίδια σε καταστήματα για να πάρω μερικές ιδέες για το κόψιμο και το σχέδιο».

Αποκάλυψε επίσης ότι η φίλη και πελάτισσά του, Γκουίνεθ Πάλτροου, του είχε δώσει την έγκρισή της: «Είπε ότι ήταν το πιο φανταστικό δαχτυλίδι που είχε δει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ