Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή στον προπονητή ιστιοπλοΐας - Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό (video)

Οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του 39χρονου για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος αθλήτριας του πριν δέκα χρόνια.

Ο κατηγορούμενος θα επιστρέψει στην φυλακή, καθώς το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση.

Λίγο νωρίτερα οι δικαστές ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα του 39χρονου για την αναγνώριση ελαφρυντικών, αρνούμενοι και την εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε να αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη κρίνοντας πως ο προπονητής έχει στοιχεία από τα οποία προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα του.

 

 

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το δικαστήριο δεν θα πρέπει να αναγνωρίσει στον προπονητή ούτε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας, ούτε του πρότερου σύννομου βίου, όπως αιτήθηκε ο καταδικασθείς.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης υποστήριξε πως όσα βίωσε η 21χρονη "δεν είναι προϊόν φαντασίας ή μυθοπλασίας αλλά πραγματικά περιστατικά".

Αναφερόμενος σε "θρασύτατες και απάνθρωπες πράξεις" από την πλευρά του κατηγορούμενου σε βάρος ενός παιδιού, ο εισαγγελικός λειτουργός σημείωσε πως οι πράξεις του προπονητή ξεκινούν όταν η καταγγέλουσα ήταν 9 ετών και τελείωνε την Τετάρτη Δημοτικού.

"Το παραπάνω βάρος της καταγγέλλουσας δημιούργησε κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την "ξεκλειδώσει" να θέσει σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο, καταχρώμενος την ιδιότητά του και την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπό του οι γονείς, επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά απευθύνοντας της φράσεις όπως "τι ωραίο κορμάκι έχεις"... Μέχρι το 2011 οι λεκτικές εκφράσεις που μετουσιώθηκαν σε φιλί, μετουσιώθηκαν σε γενετήσιες πράξεις, θωπείες και άλλα, παρ' όλο που ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν το παράνομο των πράξεων του", επεσήμανε.

Όπως υπογράμμισε ο Εισαγγελέας, ο προπονητής, από το 2010, ασκώντας σωματική βία, ανάγκασε την καταγγέλλουσα σε σειρά πράξεων για τις οποίες ο 39χρονος "δεν έδειξε καμία μεταμέλεια".

Παρούσα στο ακροατήριο, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, που στήριξε την καταγγέλουσα να φθάσει στη Δικαιοσύνη, ως η πρώτη υπόθεση του ελληνικού MeToo.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ