Athens Pride: Ο υφ. Πολιτισμού Γιατρομανωλάκης, ο Αλέξης Πατέλης, ο Τσίπρας με τον Καπουτζίδη & ο Κορτώ με το σύντροφό του

Athens Pride 2022: Ισονομία «Άνευ Όρων»...

"Άνευ Όρων", το κεντρικό σύνθημα του "Athens Pride 2022" και διεκδικητικό πλαίσιο: «για εκπαίδευση Άνευ Όρων, για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων, για ασφάλεια Άνευ Όρων, για συμπερίληψη Άνευ Όρων, για ζωή Άνευ Όρων».

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των διοργανωτών «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια. Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει στην πράξη όταν τα δικαιώματα αυτά θα πρέπει να καλύπτουν και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα χαρακτηριστικά, την έκφραση και την ταυτότητα φύλου μας.

Ξαφνικά εμφανίζονται αυθαίρετοι περιορισμοί βασιζόμενοι σε ανυπόστατες εκτιμήσεις, οι οποίοι εντείνουν την ανασφάλεια και τις διακρίσεις που βιώνουμε διαρκώς». Και σημειώνεται: «Δικαιούμαστε να ζούμε απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς και οι οικογένειές μας διεκδικούμε πραγματική ισότητα χωρίς "ναι μεν... αλλά", με ασφάλεια και συμπερίληψη, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Άνευ Όρων».

Αλ. Τσίπρας από το Athens Pride: Χαρά μας να ψηφίσει η κυβέρνηση την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Έκκληση στην κυβέρνηση να ψηφίσουν μαζί την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, για τον πολιτικό γάμο για όλους, την τεκνοθεσία και για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, απηύθηνε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου βρέθηκε στο Athens Pride.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε και έναν σύντομο διάλογο με τον τηλεπαρουσιαστή, Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος του είπε: «Εγώ θα κάνω μία ευχή, ως πολυκομματικός παρουσιαστής. Εύχομαι να συνεργαστείτε όλοι, γιατί όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για μας να μπορέσετε όλες οι παρατάξεις μαζί να περάσετε αυτές τις αλλαγές».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μακάρι, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όταν είμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς, τώρα είμαστε αντιπολίτευση και καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί».

 

 

Nικόλας Γιατρομανωλάκης: Το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας είναι μια μέρα γιορτής και υπερηφάνειας

Μεταξύ άλλων, στην πλατεία Συντάγματος με την αφορμή του Athens Pride βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης. 

Με ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε "  Το Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας είναι μια μέρα γιορτής και υπερηφάνειας αλλά και μια μέρα διεκδίκησης ισονομίας και μια μέρα μνήμης για τους αγώνες κατά των διακρίσεων.

Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του Pride η Ελληνική Κυβέρνηση ήταν παρούσα με περίπτερο, ένα ακόμα σημαντικό βήμα σε μια σειρά βημάτων που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια.

Είχα τη χαρά να δω συνάδελφους και συνεργάτες, μέλη της Εθνικής Επιτροπής για την Ισότητα ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά και πολλές ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες και αγαπημένα πρόσωπα.

 

 

Αύγουστος Κορτώ: Φίλησε δημόσια τον σύντροφό του – Δεν προκαλεί, δεν απειλεί, το φιλί είναι φιλί

O Αύγουστος Κορτώ επέλεξε λίγες λέξεις για να τα πει όλα. «Δεν προκαλεί, δεν απειλεί, το φιλί είναι φιλί» έγραψε σε ανάρτησή του την οποία συνόδευσε με μία φωτογραφία που δίνει ένα φιλί στον σύντροφό του Pride.

 

 

Με φόντο τη Βουλή, ο Αύγουστος Κορτώ, εξηγεί σε τρεις αράδες ότι κανείς δεν κινδυνεύει από μια πράξη αγάπης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ