Έχεις άγχος στο πρώτο ραντεβού; Έτσι θα καταφέρεις να νιώσεις ήρεμα με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει

Ένα ραντεβού μπορεί να σου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, μπορεί όμως να είναι εξίσου συναρπαστικό! 

Στις μέρες μας που η επικοινωνία έχει γίνει πολύ πιο εύκολη μέσω των κινητών, η επαφή από κοντά ενίοτε γίνεται πιο δύσκολη. Ένα ραντεβού από κοντά μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, σε σχέση με όταν βρίσκεσαι σε μια οθόνη κι επικοινωνείς.

Ένα ραντεβού μπορεί να σου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο, μπορεί όμως να είναι εξίσου συναρπαστικό! Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις κάποιον νέο άνθρωπο, να ανακαλύψεις ξανά τη φλόγα που έχεις μέσα σου και να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου και με το αντίθετο φύλο.

Πώς να νιώσεις λοιπόν ήρεμα και να ανοιχτείς στο πρώτο ραντεβού;

Πριν.

Πριν βγεις για ένα πρώτο ραντεβού, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να χαλαρώσεις. Προσπάθησε να μην πιεστείς γιατί θα σε αγχώσει, οπότε αν το στριμώξεις μετά τη δουλειά ή ανάμεσα σε κάποια άλλη υποχρέωση. Στόχος είναι να κάνεις τον εαυτό σου να το απολαύσει, οπότε ας είσαι ήρεμη, γεμάτη ενέργεια. Άκου λίγη μουσική ή μίλα με φίλους, αφιέρωσε χρόνο στην προετοιμασία σου και γενικότερα κάνε οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Και φυσικά ξεκίνα νωρίς, ούτως ώστε να μην πανικοβληθείς ότι θα αργήσεις.

Κατά τη διάρκεια.

Μην εστιάζεις υπερβολικά στο τι λέει ο άλλος, πώς το λέει και γενικότερα μην ψάχνεις τις λεπτομέρειες. Στο πρώτο ραντεβού όλοι είμαστε αμήχανοι και μπορεί να κάνουμε γκάφες. Μην γίνεσαι λοιπόν αμέσως επικριτική.

Επίσης, ποτέ μην κάνεις ερωτήσεις στον εαυτό σου εκείνη τη στιγμή, όπως “Πώς να φαίνομαι; Λέω τα σωστά πράγματα που του αρέσουν; Τί είδους αίσθηση πρέπει να εκπέμπω;” Να είσαι απλά παρούσα και να το ζήσεις.

Φυσικά, ποτέ μη βλέπεις ένα πρώτο ραντεβού ως συνέντευξη ή ένα τεστ. Κανείς δεν έχει αποδείξει ποιός είναι από την πρώτη φορά, ούτε φυσικά γίνεται μέσα σε λίγη ώρα κάτι τέτοιο. Οπότε μη νιώθεις ότι είσαι συνεντευξιαζόμενη, ούτε να “πυροβολείς” τον άλλον με ερωτήσεις, σα να τον περνάς από ανάκριση.

Μετά.

Όταν επιστρέψεις στο σπίτι, πριν μοιραστείς την εμπειρία με μια φίλη σου, άφησε λίγο τη σκέψη σου να χαλαρώσει. Γιατί το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις εσύ πως αισθάνθηκες για αυτό το ραντεβού. Οι φίλοι απλώς θα φιλτράρουν μέσα από τις εμπειρίες τους, όσα ακούσουν από σένα. Εκείνη που πρέπει να επεξεργαστεί και να ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει σε δεύτερο ραντεβού και τι επιδιώκει από αυτό, είσαι εσύ και μόνο, σύμφωνα με την Μαρία Μαρκουλιδάκη και το tsemperlidou.gr.

Προσπάθησε να σκεφτείς τι είναι αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις στη δική σου στάση, ώστε να εκφραστείς καλύτερα την επόμενη φορά. Καθώς επίσης, σκέψου τι θα ήθελες να μάθεις ή να διευκρινίσεις για το άλλο άτομο, οπότε να βρεις έναν όμορφο τρόπο, για να πάρεις τις πληροφορίες που θες.

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ