Πέθανε από μοναξιά! Το μοντέλο της Mary Quant στα 60s - η Jan de Souza δεν άντεξε τον αποχωρισμό από τον σύζυγό της (φωτό & βίντεο)

Ο άντρας της είχε φύγει από την ζωή πέρυσι 

Η Jan de Souza, η οποία υπήρξε διάσημη την δεκαετία του 60 και είχε εργαστεί μεταξύ άλλων ως μοντέλο για την σχεδιάστρια  Mary Quant, πέθανε «από μοναξιά» σε ηλικία 81 ετών.

Παντρεμένη με τον Johnny Gold, τον ιδρυτή του νυχτερινού κέντρου Tramp, ενός από τα πιο λαμπερά hotspots του Λονδίνου για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τους A-listers του Χόλιγουντ και τους υπερπλούσιους, η Jan ήταν φίλη με πολλούς αστέρες, όπως η Joan Collins, ο Sir Michael Caine και ο Sir Rod Steward.

Όμως η «αδελφή ψυχή» της πέθανε από άγνωστα αίτια στις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, σε ηλικία 89 ετών.

Η ζωή χωρίς τον επί 50 χρόνια σύζυγό της «ήταν υπερβολική» για την Jan, σύμφωνα με τον γιο της Nick Gold και το μοντέλο «πέθανε από μοναξιά» στις 11 Ιουνίου 2022, μετά από μάχη με τον καρκίνο, ανέφεραν οι The Times.

«Η αγαπημένη μου μητέρα άφησε την τελευταία της πνοή και πήγε με τον μπαμπά μου στον παράδεισο. Είμαι λυπημένος και χαρούμενος ταυτόχρονα καθώς αυτό ήθελε. Η ζωή χωρίς την αδελφή ψυχή και τον σύντροφό της ήταν υπερβολική. Τώρα μπορούν να είναι μαζί για πάντα» δήλωσε ο γιος της.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η Jan είχε ποζάρει μεταξύ άλλων με τον David Bowie  σε ένα στενό του Γουέστ Εντ το 1965, με την πρώτη να κρατά ένα φλάουτο και εκείνος ένα βιολί.

Ο μουσικός τότε χρησιμοποιούσε ακόμα το κανονικό του όνομα, Dabiv Jones και οι δύο τους είχαν φωτογραφηθεί  για το εφηβικό περιοδικό Fabulous 208.

Επίσης, συχνά φωτογραφιζόταν με τη φίλη και μέντορά της Mary Quant, η οποία βοήθησε στη διάδοση της μίνι φούστας και των καυτών παντελονιών.

Παρά το γεγονός ότι ήταν αρκετά δημοφιλής στον χώρο του modeling η Jan αποσύρθηκε το 1971 όταν παντρεύτηκε με τον σύζυγό της Johnny. Δύο χρόνια νωρίτερα ο Gold είχε ανοίξει το Tramp στην Jermyn Street και σύντομα έγινε ένα από τα πιο πολυτελή νυχτερινά κέντρα, με μέλη της βασιλικής οικογένειας και πλήθος πλουσίων να το επισκέπτονται.

Η Jan βοηθούσε τον καλό της με τους διάσημους πελάτες του, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο  Mick Jagger, ο Marlon Brando, αλλά και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα (αδελφή της βασίλισσας ΕΛισάβετ).

Το ζευγάρι κράτησε το νυχτερινό κέντρι  μέχρι το 1998, όταν πουλήθηκε από τον Johnny.

«Ήταν πολύ κοινωνική και έκανε όλους να νιώθουν άνετα», είπε ακόμα ο γιος της Nicj στους Times.  «Ήταν η απόδειξη του ρητού ότι πίσω από κάθε σπουδαίο άνδρα κρύβεται μια ακόμα πιο σπουδαία γυναίκα».

Η Jan  γεννήθηκε στην Άγκρα της Ινδίας τον Αύγουστο του 1940. Ο πατέρας της ήταν στέλεχος σιδηροδρόμων και η οικογένειά της  τράπηκε σε φυγή λόγω της προσφυγικής κρίσης που ακολούθησε τη διχοτόμηση και έφτασε πάμφτωχη στη Βρετανία το 1948, πριν μετακομίσει με συγγενείς στο Acton, στο δυτικό Λονδίνο.

Τότε η De Souza ήταν μόλις 8 ετών και μιλούσε μόνο  χίντι, αλλά σύντομα έμαθε αγγλικά πριν κερδίσει μια υποτροφία για το κολέγιο τέχνης. Όσο σπούδαζε η Jan - η οποία παρέμεινε δεινή ερασιτέχνης ζωγράφος σε όλη της τη ζωή - άρχισε να ασχολείται με το Modeling και την λίγο αργότερα ανακάλυψε η Quant.

 

Η Jan και ο σύζυγός της αποσύρθηκαν στις Μπαχάμες το 2003. Το ζευγάρι στις αρχές της δεκαετίας του 1960 είχαν μια on-and-off σχέση και το μοντέλο αρραβωνιάστηκε μάλιστα με άλλον άντρα, μέχρι που ο Johny την παρακάλεσε να  επιστρέψει στο Λονδίνο.

Λίγο πριν τον θάνατό του περύσι το ζεύγος είχε γιορτάσει την  50ή επέτειο του γάμου του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ