Γαλλία: Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτηση της - Δεν την έκανε δεκτή ο Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Ο Μακρόν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της πρωθυπουργού-Ρεπουμπλικανικό κόμμα: Εξαρτάται από τον Μακρόν να αλλάξει πορεία.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν την έκανε δεκτή, «ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να παραμείνει επί τω έργω» τις προσεχείς ημέρες, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Μετά τις εκλογές της Κυριακής, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Δεδομένης της συγκυρίας αυτής, ο αρχηγός του Κράτους θα διεξαγάγει «τις αναγκαίες πολιτικές διαβουλεύσεις (...) ώστε να εντοπισθούν οι προσδοκώμενες εποικοδομητικές λύσεις στην υπηρεσία των Γάλλων», διευκρινίζει την ανακοίνωσή του το Μέγαρο των Ηλυσίων, πριν από μία σειρά από συναντήσεις που θα έχει με τους αρχηγούς των κομμάτων το απόγευμα ο πρόεδρος της Γαλλίας στο προεδρικό μέγαρο.

Ρεπουμπλικανικό κόμμα: Εξαρτάται από τον Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει πορεία

Ο επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος της Γαλλίας Les Republicains (LR), της τέταρτης δύναμης της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter ότι εξαρτάται από τον Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει πορεία και να λάβει υπ' όψιν του τις πολιτικές προτάσεις του κόμματός του, αν θέλει να συνεχίσει να κυβερνά μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Αυτός υπήρξε αλαζόνας και τώρα καλεί σε βοήθεια», είπε ο Κριστιάν Ζακόμπ.

Αν και δήλωσε ότι «η στάση μας είναι πολύ σαφής, βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση και θα παραμείνουμε», είπε ο επικεφαλής των LR, η οικονομική πλατφόρμα των οποίων κινείται σε κοινές κατευθύνσεις με τις θέσεις της οικονομικής πολιτικής του προέδρου της Γαλλίας, πρόσθεσε: «Εξαρτάται από τον Εμανουέλ Μακρόν να αλλάξει πορεία και να λάβει υπ' όψιν του τις πολιτικές προτάσεις μας. Θα καταθέτουμε κάθε φορά προτάσεις».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ξεκινά σήμερα το απόγευμα διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των γαλλικών πολιτικών κομμάτων, αρχής γενομένης με τον επικεφαλής των LR.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ