Γαλλία: Για βιασμό καταγγέλλεται η Ελληνογαλλίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Προς το παρόν εξετάζεται το αν και κατά ποσό είναι βάσιμες οι καταγγελίες.

Δυο Γαλλίδες κατήγγειλαν - τον Μάιο η μία και τον Ιούνιο η άλλη - για βιασμό την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ιατρό γυναικολόγο και από τον Μάιο μέλος της κυβέρνησης Μακρόν, όπως αναφέρουν την Τετάρτη τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι καταγγελίες, οι οποίες φαίνεται να αφορούν την περίοδο που η Ελληνογαλλίδα υφυπουργός δεν ήταν στην πολιτική και ασκούσε την ιατρική, κάνουν λόγο για «βιασμό», με την εισαγγελία του Παρισιού που ασχολείται με την υπόθεση να σημειώνει ότι εξετάζονται «μέσα σε ιατρικό πλαίσιο».
Η Ζαχαροπούλου που θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες πολιτικούς στην κυβέρνηση του Μακρόν, είναι γυναικολόγος ειδικευμένη στην ενδομητρίωση.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι καταγγελίες αφορούν το 2016 και ότι προς το παρόν εξετάζεται το αν και κατά ποσό είναι βάσιμες.
Πηγή από την εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε την Τετάρτη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Marianne ότι η τελευταία υπόθεση σχετίζεται με την περίοδο που η κα Ζαχαροπούλου εργαζόταν ως γυναικολόγος.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για δύο φερόμενες πράξεις βιασμού που φέρεται να διαπράχθηκαν κατά τα ιατρικά καθήκοντα του υπόπτου», είπε η πηγή.
Η πρώτη καταγγελία φέρεται να υποβλήθηκε στις 25 Μαΐου και η έρευνα ξεκίνησε δύο ημέρες αργότερα για να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί εγκληματική ενέργεια και στοιχειοθετεί κατηγορία.

Η κ. Ζαχαροπούλου, γεννημένη στην Ελλάδα πρώην ευρωβουλευτής με το κόμμα του Μακρόν, εντάχθηκε στη γαλλική κυβέρνηση στις 20 Μαΐου.
Ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Η τοποθέτησή της είχε ανακοινωθεί συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Μαίου με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης της πρώτης κυβέρνησης μετά την επανεκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ