Cap Optimist 2022: Από το Μονακό στην Αθήνα κωπηλατώντας σε Paddle board για φιλανθρωπικό σκοπό! (φωτό)

Απίστευτο και όμως αληθινό... 

Με συγκίνηση, ενθουσιασμό και εκπέμποντας ισχυρά μηνύματα ολοκληρώθηκε το “Cap Optimist 2022”, το τολμηρό εγχείρημα της ομάδας των έξι αθλητριών από την Γαλλία που κωπηλατώντας σε paddle board για 14 μέρες και νύχτες, τερμάτισαν με επιτυχία στον Πειραιά, όπου τις υποδέχτηκε και συνεχάρη ο Δήμαρχος Πειραιά κος Μώραλης με την Φιλαρμονική του δήμου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Οι έξι αθλήτριες στον τερματισμό στον Πειραιά, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ)

Με αφετηρία το Yacht Club Monaco, στις 5 Ιουνίου, η ομάδα διένυσε με επιτυχία, μια απόσταση 1.800 χιλιομέτρων στην θάλασσα, κωπηλατώντας συνεχώς και ασταμάτητα, και αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους της ανοιχτής θάλασσας καθώς και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Κωνσταντίνος και Σοφία Τσουβελεκάκη μαζί με τις έξι αθλήτριες.

Το πρωτοφανές εγχείρημα είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλα τα ποσά που συγκεντρώθηκαν από χορηγούς, φίλους και υποστηρικτές διατίθενται υπέρ των σκοπών του «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» καθώς και του Ιδρύματος PRINCESS CHARLENE στο Μονακό.

Η κα Ντόρα Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου εκπροσωπώντας τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ, απένειμε ανθοδέσμες και αναμνηστικά μετάλλια στις αθλήτριες.

Επίσης, έρχεται να διαδώσει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μέσω του αθλητισμού και των σπορ αποκτούμε εσωτερική δύναμη και μπορούμε όλοι μας θέτοντας στόχους και διεκδικώντας τους, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κος Γιάννης Μώραλης απένειμε κύπελλο στην αρχηγό της ομάδας. 

Σε τιμητική εκδήλωση που ακολούθησε προς τιμή των αθλητριών στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Όμιλου Ελλάδας (ΝΟΕ) , παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, ο Δήμαρχος Πειραιά, οι εκπρόσωποι του «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», και του Ιδρύματος Πριγκίπισσας Charlene του Μονακό.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΕ κος Γιώργος Προκοπίου με την σύζυγό του Αλεξάνδρα και τις έξι αθλήτριες στην εκδήλωση εορτασμού στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας 

Η αρχηγός της αποστολής κα Stephanie Barneix ευχαρίστησε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχή διοργάνωση και υλοποίηση του project και ειδικά:

  • Το Υπουργείο Ναυτιλίας και προσωπικά τον Υπουργό Πλακιωτάκη για την αμέριστη στήριξη που προσέφερε από την πρώτη στιγμή,

Αλεξάνδρα Πάλλη Γιαννακοπούλου, Χριστόφορος Στράτος, Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη 

  • Τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την μεγάλη βοήθεια που παρασχέθηκε σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους στις ελληνικές θάλασσες.
  • Τον Δήμαρχο Πειραιά για την θερμή υποδοχή.

Μάνια Παπαδοπούλου, Ναταλία Συγγελίδη
 

  • Τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας για την συμμετοχή στην διοργάνωση και την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του.
  • Τo ζεύγος Κωνσταντίνου και Σοφίας Τσουβελεκάκη, που αποτέλεσαν τον βασικό χορηγό της εκστρατείας Cap Optimist 2022.

Κωνσταντίνος και Σοφία Τσουβελεκάκη, ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, Pascal Granero Διευθυντής Ιδρύματος Πριγκίπισσας Charlene του Μονακό.
 

  • Την Ελληνική Κοινότητα του Μονακό που συμμετείχε ενεργά προσφέροντας μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη.
  • Τους χορηγούς και υποστηρικτές που χάρη σε αυτούς, συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό για τους σκοπούς του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του Ιδρύματος Πριγκίπισσας Charlene.

Η διάσημη καλλιτέχνης Laurence Jenkell μαζί με την Safia el Malqui, Διευθύντρια του Art Monte Carlo κατά την δημοπρασία έργου “wrapped candy”.
 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δημοπρασία έργου που προσέφερε η Laurence Jenkell, διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα φημισμένα αγαλματίδια της “wrapped candy”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ