Αποκλειστικό: Μήπως διαβάλουν την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για πολιτικούς λόγους; Tι σημαίνει μαιευτική βία;

Tο eirinika επικοινώνησε με την Ευαγγελία Χρηστάκου Μsc - ανεξάρτητη μαία και αντιπρόεδρο του σωματείου ΕΥΤΟΚΙΑ...

Μετά τον σάλο που ξέσπασε με τις καταγγελίες γιά άσκηση μαιευτικής βίας σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου , πρώην ευρωβουλευτού και νυν υφυπουργού στη νέα γαλλική κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν ,το eirinika επικοινώνησε με την Ευαγγελία Χρηστάκου Μsc - ανεξάρτητη μαία και αντιπρόεδρο του σωματείου ΕΥΤΟΚΙΑ για να αποσαφηνίσουμε, το τι σημαίνει μαιευτική βία.

Δείτε επίσης:

Πριν από αυτό και ως εισαγωγή παρακαλώ να διαβάσετε πως μεταφέρθηκε η είδηση χθες σε πρωτοσέλιδα όπου δεν διευκρινιζόταν ο όρος μαιευτική βία όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι δύο καταγγελίες αλλά ως δύο βιασμοί!

ΑΠΕ/EPA

Άλλο άσκηση βίας κατά την διάρκεια μαιευτικών πράξεων και άλλο βιασμός.

Στην συζήτησή μας λοιπόν με την κυρία Χρηστάκου προσπαθήσαμε να διευκρινίσουμε τι μπορεί να ισχυρίζονται οι δύο γυναίκες που κατήγγειλαν την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου .

Καταρχάς, τονίζει η κυρία Χρηστάκου, η επιλογή του γιατρού ή της γιατρού γυναικολόγου και της μαίας δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι ελεύθερη. Πρέπει να την εμπνέουν τη γυναίκα οι πολύ σημαντικοί αυτοί άνθρωποι -επιστήμονες για να προχωρήσει ακόμη και σε μια απλή εξέταση τεστ Παπ.

Απαραίτητη προϋπόθεση κατά τη διάρκεια της εξέτασης μέσα στο ιατρείο είναι να υπάρχει δεύτερο άτομο. Καμιά γυναίκα δεν πρέπει να δέχεται να είναι μόνη της με τον γιατρό ή την γιατρό της κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ή κάποιων μεμονομένων ιατρικών πράξεων που γίνονται εντός του ιατρείου.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει ρητή συγκατάθεση και συμφωνία αφού ενημερωθεί πάρα πολύ εμπεριστατωμένα μία γυναίκα πριν ξεκινήσουν οι οποιεσδήποτε γυναικολογικές εξετάσεις ακόμα και ένα απλό υπερηχογράφημα που μπορεί σε κάποιες γυναίκες να είναι επώδυνο.

ΑΠΕ/EPA

Επομένως επιλέγει γιατρό και μαία που της εμπνέουν εμπιστοσύνη κι αισθάνεται ασφάλεια, απαιτεί πολύ ενδελεχή ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέταση ιατρική πράξη ακολουθήσει, συγκατατίθεται και αφού δώσει την συγκατάθεση της , τότε μόνο και αφού αισθανθεί ψυχολογικά και σωματικά έτοιμη προχωρούν γιατρός και μαία σε ιατρική πράξη.

Μαιευτική βία, ναι υπάρχει .Δεν είναι στη φαντασία των γυναικών. Γυναίκα είναι ο αδύναμος κρίκος , Και που δεν ή δεν πρέπει να κάνει κάτι που δεν θέλει επουδενί δεν πρέπει να μην λέει stop εάν αισθανθεί πόνο ή φόβο ή γενικότερα ψυχολογικά δεν είναι προετοιμασμένη για να συνεχίσει μία ιατρική πράξη που την φέρνει σε δύσκολη θέση.

Στην περίπτωση της κυρίας Ζαχαροπούλου, αγνοώ παντελώς τι έχει συμβεί. Απο το μυαλό μου περνάει και η ιδέα ότι ενδεχομένως και να την διαβάλουν σκοπίμως, τώρα που έγινε υπουργός και μια υπουργός, μάλιστα που δεν είναι Γαλλίδα 100% αλλά Ελληνίδα. Το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι εναντίον των ξένων!

Επίσης υπάρχουν πολλές μηνύσεις που γίνονται με δόλο, δεν μπορούμε λοιπόν τίποτε να αποκλείσουμε παρά μόνο να περιμένουμε την δικαστική εξέλιξη.

Και καταλήγοντας να σας πω ότι επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ ευαίσθητο και ξύνει πληγές θα επαναλάβω ότι η γυναίκα πρέπει να νιώσει ηρεμία στην ψυχή της για να προχωράει ,για να δέχεται εξετάσεις που μπορεί από τη φύση τους να δημιουργούν φόβο.

Γυναικολόγος και μαία δεν θα πρέπει να υπολογίζουν το οικονομικό όφελος σε καμία περίπτωση και συμφέρον αλλά μόνο την ψυχική και σωματική υγεία της γυναίκας πελάτισσας τους.

Αλλά και οι γυναίκες να πάνε προετοιμασμένες, ενημερωμένες και υπομονετικές εωσότου νιώσουν ότι πραγματικά είναι σε καλά χέρια»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ