Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιάννης Λουκάκος: Κεφτέδες κοτόπουλου με σάλτσα από μανιτάρια - τα παιδιά θα ξετρελαθούν (βίντεο)

Κεφτεδάκια μεν αλλά κοτόπουλου δε!

ΥΛΙΚΑ

Για τους κεφτέδες με κοτόπουλο

  • κεφτέδες τηγανητοί
  • σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια
  • πιλάφι
  • κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, για το γαρνίρισμα

Για τους τηγανητούς κεφτέδες

  • 1 κιλό μείγμα για μπιφτέκι, με κοτόπουλο αντί γαλοπούλας
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μέτριο καρέ
  • 120 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μέτριο καρέ
  • 120 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε τέταρτα
  • 150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 3 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 4 γρ. ρίγανη φρέσκια, χοντροκομμένη
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • ζάχαρη, προαιρετικά
  • αλάτι

Για το πιλάφι

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 375 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες με κοτόπουλο

Σε ένα πιάτο σερβίρουμε το ρύζι, τους κεφτέδες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι.

Για τους τηγανητούς κεφτέδες

Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες 50 γρ. και τους αλευρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε μόλις προσθέσουμε τους κεφτέδες να τους καλύπτει και ζεσταίνουμε στους 180C.

Βάζουμε τους κεφτέδες προσεχτικά στο λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν ωραία κρούστα σε όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Tip:

*Εναλλακτικά στο τηγάνισμα, μπορούμε να σοτάρουμε τους κεφτέδες ή να τους ψήσουμε σε λαδόκολλα στον φούρνο σε δυνατή θερμοκρασία.

Για τη σάλτσα από πιπεριές και μανιτάρια

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές για 2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα καστανό χρώμα, για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο για 2 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα, για 10 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε ζάχαρη.

Προσθέτουμε με τη ρίγανη, το ξύσμα από λεμόνι και το βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μέσα στη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι κατά προτίμηση.

Για το πιλάφι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20΄λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Εναλλακτικά, τοποθετούμε το σκεπασμένο σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο και μαγειρεύουμε στους 160°C για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά το ρύζι και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά με το καπάκι στην άκρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ