Εμμηνόπαυση και διατροφή: Ποιες τροφές βοηθούν - αυξήστε φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά

Στην εμμηνόπαυση συμβαίνουν διάφορες ορμονικές αλλαγές

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία γήρανσης στις γυναίκες.

Η μέση ηλικία που συμβαίνει η εμμηνόπαυση είναι τα 51 με 52 έτη. Στην εμμηνόπαυση συμβαίνουν διάφορες ορμονικές αλλαγές.

Αυτές οι αλλαγές πυροδοτούν ορισμένα συμπτώματα, όπως αλλαγές στη διάθεση, εξάψεις, αύξηση βάρους και ξηρότητα κόλπου.

Η πραγματοποίηση διατροφικών αλλαγών, η μείωση του στρες, η άσκηση και ο επαρκής ύπνος μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση όλων των παραπάνω συμπτωμάτων.

Εμμηνόπαυση και διατροφή

Η μεσογειακή διατροφή, είναι μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο και ψάρια. Αυτή η διατροφή περιλαμβάνει σπάνια κατανάλωση κόκκινου κρέατος, το οποίο βοηθά στη μείωση των κορεσμένων λιπαρών.

Οι φυτικές πρωτεΐνες (όπως τα καρύδια) αυξάνουν τα αντιοξειδωτικά. Είναι εξαιρετική για την υγεία της καρδιάς, την αρτηριακή πίεση, την υγεία του εγκεφάλου και την απώλεια βάρους.

Επίσης μπορεί να βοηθήσει και να μειώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή δεν περιέχει επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως για παράδειγμα επεξεργασμένους υδατάνθρακες κι ενσωματώνει υγιή λίπη.

Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά για τις γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση, επειδή είναι φυσικά αντιφλεγμονώδη και περιέχει ευεργετικά θρεπτικά συστατικά.

Τροφές που πρέπει να τρώτε στην εμμηνόπαυση

Ακολουθήστε μια ολοκληρωμένη διατροφή πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D.

Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γιαούρτι, τυρί και γάλα, σύμφωνα με το yo.gr.

Η μείωση των οιστρογόνων καθώς οι γυναίκες περνούν από την εμμηνόπαυση προφανώς αυξάνει τον κίνδυνο για ορισμένα πράγματα, όπως η οστεοπόρωση.

Επομένως είναι πολύ σημαντική η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε ασβέστιο.

Καταναλώστε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τη συχνότητα των εξάψεων και την ένταση της νυχτερινής εφίδρωσης.

Προσθέστε τρόφιμα που περιέχουν φυτικά οιστρογόνα, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι και ρεβίθια.

Εάν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να προσλάβετε αρκετά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά μέσω μιας υγιεινής διατροφής μόνο, ένα συμπλήρωμα ασβεστίου και μαγνησίου μπορεί να είναι ευεργετικό και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ