Θεσσαλονίκη: 1.5 ώρα έκλαιγε ο 11χρονος που τον κατέβασαν από το λεωφορείο επειδή δεν είχε μάσκα - στο αυτόφωρο ο οδηγός (βίντεο)

Τι είπε ο πατέρας του παιδιού;

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε ο οδηγός λεωφορείου που κατηγορείται ότι κατέβασε από το όχημα 11χρονο επιβάτη επειδή δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για το αδίκημα της έκθεσης ανλίκου σε κίνδυνο και τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγός αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

Το περιστατικό έγινεστο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και η Αστυνομία τον συνέλαβε μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του παιδιού.

«Όποιος δεν έχει μάσκα κατεβαίνει είπε ο οδηγός και άνοιξε την πόρτα. Ο μικρός μαθητής κατέβηκε άρχισε να κλαίει», είπε ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» και στο OPEN.

«Ο κουμπάρος όταν έφτασε το λεωφορείο και δεν ήταν μέσα το παιδί μας πήρε τηλέφωνο. Πέρασαν 45′ χωρίς να ξέρουμε που είναι μέχρι τελικά να εντοπιστεί από τους γονείς του» πρόσθεσε ακόμα ο πατέρας του 11χρονου.

Και συνέχισε λέγοντας:  «Το πρωί της Πέμπτης, στις 11.40, ο μικρός ξεκίνησε από το σπίτι μας στον Δρυμό για να πάει έως το συνεργείο του κουμπάρου μου στην Λητή, καθώς θέλει να γίνει μηχανικός και από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία του αρέσει να πηγαίνει για να βοηθάει και να βλέπει πως βάφει. Είχε πάει και την Τετάρτη με το λεωφορείο, χωρίς να φοράει μάσκα και δεν έγινε κάτι.

 

 

Την Πέμπτη ανέβηκε στο λεωφορείο, το οποίο είχε μόνο τέσσερις επιβάτες και τα δύο ήταν παιδάκια, έκοψε κανονικά εισιτήριο και έκατσε μαζί με έναν φίλο του. Έφτασαν στο Μελισσοχώρι και κάποια στιγμή το λεωφορείο έστριψε προς Λητή, για να συνεχίσει τη διαδρομή του, ωστόσο είχε ένα όχημα της οδικής βοήθειας και δε μπορούσε να περάσει. Ο οδηγός κοίταξε προς τα πίσω και λέει στον γιό μου «μικρέ φόρα μάσκα». 

Όπως εξήγησε ο οδηγός κατέβασε το παιδί 30 μέτρα από μία στάση, όμως στον συγκεκριμένο δρόμο είχε μόνο σπίτια και πουθενά μαγαζιά και το παιδί δε μπορούσε με κάποιον τρόπο να βρει μία μάσκα για να αγοράσει, ενώ επάνω του είχε μόλις άλλα 0,50 ευρώ για να κόψει εισιτήριο της επιστροφής.

«Ο μικρός έπαθε σοκ. Άρχισε να κλαίει και να αναρωτιέται τι θα κάνει. Ο κουμπάρος που τον περίμενε στο συνεργείο ανησύχησε όταν το παιδί άργησε να εμφανιστεί και κάλεσε την μητέρα του. Τον πήρε τηλέφωνο η μαμά του και το παιδί ήταν μέσα στα κλάματα και της είπε όσα έγιναν στο λεωφορείο. Εκείνη κάλεσε έναν φίλο μας για να πάει να τον πάρει, αλλά ο μικρός έβαλε το τηλέφωνο στο τσαντάκι και ξεκίνησε να γυρίζει με τα πόδια πίσω. 

 Άρχισε να περπατάει μέσα στο κλάμα σε έναν επαρχιακό δρόμο μέσα στα αυτοκίνητα με χίλιους δυο κινδύνους. Περπατούσε μέσα στον καύσωνα, χωρίς νερό και με κίνδυνο να του συμβεί κάτι σοβαρό. Κάποια στιγμή, περίπου μιάμιση ώρα μετά, τον εντόπισαν κατακόκκινο και με δάκρυα στα μάτια σε ένα φανάρι του Δρυμού. Είχε περπατήσει πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα», σημειώσε ακόμα ο πατέρας του παιδιού.

 «Δεν μου ζήτησαν ποτέ συγνώμη, αντιθέτως μου απάντησαν απαξιωτικά, λέγοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Κάλεσα και άλλες φορές και μου το έκλειναν ενώ μετά ανέφερα το συμβάν στην αστυνομία», πρόσθεσε ο πατέρας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ