Γιάννης Λουκάκος: Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και μπαχαρικά - ένα λαχταριστό πιάτο (βίντεο)

Απόλαυση στον ουρανίσκο!

ΥΛΙΚΑ

Για το τελείωμα του πιάτου

  • κοτόπουλο με μπαχαρικά
  • σάλτσα γιαούρτι
  • κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο

Για το κοτόπουλο με μπαχαρικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι, ξεκοκαλισμένο, χωρίς δέρμα, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
  • 70 γρ.στραγγιστό ΟΛΥΜΠΟΣ 5%
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 4 γρ. κόλιανδρος, σκόνη
  • 10 γρ. αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα γιαούρτι (για 240 γρ.)

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5% ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. δυόσμος, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. μαϊντανός, φύλλα, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. αγγούρι, χοντροτριμμένο
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 5 γρ. χυμός λεμόνι

Ευχαριστούμε το Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

Στον κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο και το ελαιόλαδο. Αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα.

Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα μπολ, περιχύνουμε την κρέμα των μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο από την κρέμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 8 ώρες.

Λαδώνουμε το κοτόπουλο και το μοιράζουμε σ' ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, στους 200°C μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 75°C και να έχει πάρει το κοτόπουλο ένα καστανό έντονο χρώμα.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, προσθέτοντας από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού και το φρέσκο κρεμμύδι.

Για τη σάλτσα γιαούρτι

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ