Ο γύρος της Κρήτης: Όσοι δεν έχετε γυρίσει την εντυπωσιακή Μεγαλόνησο, αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή την εκδρομή - Δείτε λεπτομέρειες

Κρήτη, ένας τόπος ευλογημένος! 

Κρήτη. Τόπος ευλογημένος. Με ρίζες γερές. Σαν τους ανθρώπους του. Από τον Κίσσαμο στη Δύση μέχρι το Βάι στην Ανατολή. Τη Σούδα και την Ελούντα στον Βορρά, το Φαράγγι της Σαμαριάς, τα Σφακιά και το Φραγκοκάστελλο στον Νότο.

Τα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη στο κέντρο να ατενίζουν την Αρχαία Κνωσσό, τη Φαιστό και τον Μινωικό Πολιτισμό. Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία. Τόσα πολλά να πεις, ακόμη περισσότερα να δεις. Να ζήσεις. Να γευτείς.

Από το καλάθι της φύσης στο τραπέζι της περίφημης κρητικής φιλοξενίας μπορεί κανείς να βρει τα πάντα. Λάδι και ρακί ευφραίνουν την ψυχή. Μυζήθρα, λαδοτύρι, άγρια χόρτα, χοχλιοί, αρνάκι, γαμοπίλαφο, σύγλινα, για επιδόρπιο ξεροτήγανα, καλτσούνια και όλα τα γλυκά του κουταλιού είναι στη διάθεσή σας.

Για… αλλαγή διαλέξτε και κάτι από τις ψαριές των ανθρώπων που μοχθούν στο Κρητικό και το Λυβικό πέλαγος. Κι αν βρεθείτε τα Χανιά, μη ξεχάσετε την μπουγάτσα του Ιορδάνη και έναν πρωινό καφέ στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, αναφέρει το manesistravel.

Η περιήγηση στην Κρήτη των αισθήσεων και του πολιτισμού μόλις που έχει ξεκινήσει. Η πατρίδα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Νίκου Καζαντζάκη, του Οδυσσέα Ελύτη σας περιμένει. Χωρίς την Κρήτη, τα γράμματα και τους ανθρώπους της, η Ελλάδα δε θα ήταν ποτέ Ελλάδα. Δε θα ήταν ποτέ η χώρα που ξέρουμε…

Καλοκαιρινή εκδρομή στο γύρο Κρήτης

7 μέρες με πλοίο στη Ηράκλειο - Κνωσσός - Ενυδρείο Κρήτης - Αλμυρίδα - Ελαφονήσι - Μονή Αρκαδίου - Ρέθυμνο - Λίμνη Κουρνά - Φαλάσαρνα - Τάφοι Βενιζέλων - Θέρισο - Παλιά Πόλη Χανίων.

Διαμονή στο ALMYRIDA BAY 3* με ημιδιατροφή καθημερινά. 

7 ημέρες / 6 νύχτες

από330€ / ανά άτομο

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες

Πρόγραμμα εκδρομής

  • 1ηΜΕΡΑ

    Πειραιάς - Ηράκλειο

    Ραντεβού στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες μας. Διανυκτέρευση εν πλω.

  • 2ηΜΕΡΑ

    Ηράκλειο - Κνωσσός - Ενυδρείο Κρήτης - Αλμυρίδα

    Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πούλμαν και μετάβαση στην πλατεία Λιονταριών. Είναι η πλατεία με την Κρήνη Μοροζίνι, το περίτεχνο ενετικό σιντριβάνι με τα 4 λιοντάρια, που από το στόμα τους αναβλύζει νερό. Η Κρήνη Μοροζίνι βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στο κέντρο του Ηρακλείου. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για πρωινό. Στην συνέχεια θα...

  • 3ηΜΕΡΑ

    Ελαφονήσι

    Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το πανέμορφο Ελαφονήσι, η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Εδώ τοποθετούνται οι Μουσαγόρες Νήσοι των αρχαίων Ελλήνων, όπου είχαν κτίσει ναό αφιερωμένο στον Μουσαγέτη Απόλλωνα, ηγέτη των εννέα Μουσών της ελληνικής μυθολογίας. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να εξευμενίσουν την άγρια θάλασσα της περιοχής, καθώς οι μούσες μπορούσαν με τη μουσική τους να ηρεμήσουν τις θαλάσσιες θεότητες. Χρόνος ελεύθερος για κολύμπι στις υπέροχες παραλίες. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

  • 4ηΜΕΡΑ

    Μονή Αρκαδίου - Ρέθυμνο - Λίμνη Κουρνά

    Μετά το πρωινό μας αναχώρηση και επίσκεψη στην Μονή Αρκαδίου, ιστορική Μονή που ιδρύθηκε από έναν μοναχό ονόματι Αρκάδιο. Η συνεχής και ακατάπαυστη παρουσία οκτώ αιώνων της Μονής στη ζωή του νησιού της Κρήτης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της. Επόμενος σταθμός η πόλη του Ρεθύμνου, με τη Φορτέτσα και τα γραφικά δρομάκια της πόλης, που η ανατολίτικη επιρροή από την..

  • 5ηΜΕΡΑ

    Φαλάσαρνα

    Πρωινό και η σημερινή μέρα αφιερωμένη στον ήλιο και την θάλασσα. Η μαγευτική παραλία της Φαλάσαρνας βρίσκεται στο νομό Χανίων στο δυτικό τμήμα της Χερσονήσου της Γραμβούσας. Η Φαλάσαρνα αποτελεί μια από τις διασημότερες παραλίες της Ελλάδας, καθώς έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη. Εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη έκταση και αποτελείται ουσιαστικά από 5 συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες. Χρόνος ελεύθερος για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο.

  • 6ηΜΕΡΑ

    Τάφοι Βενιζέλων - Θέρισο - Παλιά Πόλη Χανίων

    Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων. Αξιοθέατο δίπλα από την ιστορική εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Κρήτη, όπου βρίσκονται οι τάφοι του χαρισματικού Έλληνα πολιτικού και επτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας, Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιού του Σοφοκλή Βενιζέλου, που διατέλεσε για μικρά διαστήματα πρωθυπουργός της Ελλάδας στα μέσα του 20ού αιώνα. Το πάρκο...

  • 7ηΜΕΡΑ

    Πειραιάς

    Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έχοντας μαζί μας υπέροχες στιγμές από την πανέμορφη μεγαλόνησο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ