Λεωνίδας Σωπρανίδης: «Έπεσα σε κόμμα από σακχαρώδη διαβήτη από ιατρικό λάθος...Ήμουν κλινικά νεκρός!» (βίντεο)

«Ήμουν κλινικά νεκρός για τρείς μέρες...»

Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 27/6 ο αθλητής του Kick Boxing, Λεωνίδας Σωπρανίδης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonidas Sopranidis (@leonidassopranidis)

O διακεκριμένος αθλητής έδωσε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, αναφερόμενος στον πιο δύσκολο αγώνα που έχει κερδίσει στη ζωή του, όταν ήρθε αντιμέτωπος με την ασθένεια του διαβήτη τύπου 1.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν του, θυμήθηκε τα έντονα συναισθήματα όταν άκουγε τις προβλέψεις των γιατρών του, αλλά και τον τεράστιο στίβο μάχης που έδωσε για να τις διαψεύσει και να στεφθεί πρωταθλητής.

Παράλληλα, μίλησε για το μεγάλο του στήριγμα, τον πατέρα του που δεν έφυγε ούτε στιγμή από το πλευρό του και μοιράστηκε τα επαγγελματικά του σχέδια για το κοντινό μέλλον.

«Όταν ήμουν δύο ετών, έπεσα σε κώμα από το σακχαρώδη διαβήτη από ιατρικό λάθος γιατί είχα καιρό υπεργλυκαιμία κι οι γιατροί έλεγαν για αμυγδαλές. Με έβαλαν στο χειρουργείο και το κατάλαβαν κατά λάθος. Ήμουν κλινικά νεκρός για τρεις ημέρες κι οι γιατροί είπαν ότι έχω πάθει μεγάλη ζημιά κι ότι αν ζήσω θα είμαι φυτό. Δεν έδιναν ελπίδες στον μπαμπά μου. Ο μπαμπάς μου τους είπε ότι αυτός μια μέρα θα γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο μπαμπάς μου είναι θεότρελος και είναι ο λόγος που βρίσκομαι σε αυτό το μικρό σκαλοπάτι που είμαι αυτή τη στιγμή και εύχομαι ο Θεός να με αξιώσει να πάω πιο ψηλά γιατί αυτός με μύησε στην πυγμαχία, μου έβαλε το μικρόβιο να ασχοληθώ με αυτό το άθλημα. Στη Γερμανία παλιότερα ασχολήθηκε ο ίδιος με την πυγμαχία, δεν έκανε πρωταθλητισμό γιατί ηλικιακά ήταν μεγάλος, αλλά είναι πιο κολλημένος από μένα με το συγκεκριμένο άθλημα, γι’ αυτό και ξεκίνησα» είπε ο Λεωνίδας Σωπρανίδης και πρόσθεσε:

«Οι γιατροί του έλεγαν ότι είναι τρελός και ότι δεν γίνεται το παιδί να ξυπνήσει και να γίνει αθλητής και πρωταθλητής».

Στο ερώτημα τί πρέπει να προσέχει κάποιος με τη δική του ασθένεια απάντησε: «Εγώ αρχικά είμαι ινσουλινοεξαρτώμενος. Κάνω ινσουλίνη κάποιες φορές την ημέρα βάσει γευμάτων και διατροφής από 2 χρονών. Υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι δεν πρέπει να ανοίγεις πληγές, να χτυπάς γιατί δύσκολα επουλώνονται. Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο γιατί από τη στιγμή που αθλούμαι και βγαίνουν οι εξετάσεις καθαρές, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην υγεία που να με επιβαρύνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Σωπρανίδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ