Μεξικάνα καλλονή 21 ετών δολοφονήθηκε από τον 79χρονο σύζυγό της - Ο φόνος έγινε μέσα σε εστιατόριο

H τραγουδίστρια ανέφερε πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας...

Η Yrma Lydya, η 21χρονη τραγουδίστρια που έπεσε νεκρή από τα πυρά του 79χρονου δικηγόρου συζύγου της, προσπαθούσε να τον χωρίσει επί δύο μήνες πριν τη σκοτώσει μέσα σε εστιατόριο της Πόλης του Μεξικού.

Η Lydya δειπνούσε στο Suntory, ένα ιαπωνικό εστιατόριο στη γειτονιά Benito Juárez της μεξικανικής πρωτεύουσας, όταν ο Jesús Hernández την πυροβόλησε μέσα σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο την περασμένη Πέμπτη.

Ο Hernández και ο σωματοφύλακάς του, Benjamin Hernández, συνελήφθησαν στο εστιατόριο καθώς προσπάθησαν να διαφύγουν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????? ??????? ?????????? (@randyfotografo)

Η μεξικανική εφημερίδα Excelsior ανέφερε ότι η καλλιτέχνιδα της παραδοσιακής μουσικής προσέγγισε τον Απρίλιο γνωστό δικηγορικό γραφείο της Πόλης του Μεξικού για την έναρξη της διαδικασίας διαζυγίου μετά από μια σειρά περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, προσκομίζοντας ως αποδεικτικό στοιχείο φωτογραφίες του μελανιασμένου προσώπου της.

Η Lydya υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία αφού ο Hernández την ξυλοκόπησε τον Δεκέμβριο του 2021. Την είχε επίσης απειλήσει με όπλο σε άλλη περίπτωση.

Παρά τα βίαια επεισόδια, η Lydya αποφάσισε να δώσει στο γάμο της μια δεύτερη ευκαιρία.

Είναι άγνωστο πόσο καιρό η Lydya ήταν παντρεμένη με τον Jesús Hernández. Ο επικεφαλής της ασφάλειας της πόλης του Μεξικού Omar García Harfuch δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Milenio ότι ο Jesús Hernández συναντήθηκε με δύο άτομα στο εστιατόριο στις 14:00 την Πέμπτη. Έφυγαν από το εστιατόριο γύρω στις 6 το απόγευμα πριν φτάσει η Lydya.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο ειδησεογραφικό περιοδικό Primer Impacto της Univision ότι ο Jesús Hernández πυροβόλησε τον Lydya εξ επαφής. Ο τρίτος πυροβολισμός που έριξε χτύπησε το κεφάλι της συζύγου του.

Η Lydya είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί σε συναυλία στο Glendale της Καλιφόρνιας το Σάββατο.

Η συναυλία ήταν μέρος του Grandiosas 12, μιας σειράς συναυλιών στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες που συγκεντρώνει γνωστούς τραγουδιστές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής σύμφωνα με την Daily Mail.

Τόσο ο Jesús Hernández όσο και ο Benjamin Hernández εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο την Κυριακή και διατάχθηκε η προφυλάκισή τους σε φυλακή της Πόλης του Μεξικού, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα.

Το αίτημα του Jesús Hernández να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω της ηλικίας του απορρίφθηκε από δικαστή κατά την ακροαματική διαδικασία.

Δήλωσε αθώος και είπε στο δικαστήριο ότι δεν σκότωσε τον Lydya.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ